Xornalismo é, escribir, publicar e transmitir o que non queren que se publique, escríbase e transmítase, o outro son "plumillas e relacións públicas da censura e a corrupción con premeditación e engano aos seus lectores".
CORES DO SALNÉS É UN BLO
G. Sobre todo crítico.

12 de julio de 2018

A FESTA DA VIEIRA DE CAMBADOS O SÁBADO E DOMINGO



Os días 14 e 15 de xullo, Cambados celebra as Xornadas de Exaltación da Vieira, un dos seus produtos máis significativos. Pero farao dun modo diferente a outros anos, motivado por unha dispoñibilidade menor de produto (de outubro a xaneiro non se capturou) e tamén á intención de darlle novos aires á celebración, máis centrados na divulgación e a posta en valor do produto que na venda en si. “É unha aposta arriscada, pero cremos que vai ser un éxito”, apunta Mar Ambroa, xerente de Porto de Cambados -impulsora das xornadas-. Desta forma, non haberá venda de produto en carpa senón unha aula gastronómica onde se celebrarán tres sesións de showcookings a cargo de reputados cociñeiros, que prepararán diferentes elaboracións a partir de vieira pero tamén outros produtos cos que traballa Porto de Cambados, como son as huevas de ourizo, o polbo ou o choco, todos certificados por Peixarías.


Así, o sábado pola mañá cociñará María Varela, da Parada dás Bestas; o sábado pola tarde, Manuel Garea e Fran Sotelino; e o domingo, en dobre sesión (público adulto e público infantil), Diego López ‘ Moli’. A asistencia a cada sesión, cun total de 100 prazas dispoñibles, é gratuíta previa inscrición en info@portodecambados.com ou o teléfono 679196972. Como queira que a edición deste ano ten un carácter máis solidario que nunca, establécese unha entrada simbólica de 3 euros por persoa, que serán doados ao 50% ás asociacións Esperanza Salnés e AME. Esta última celebra, coincidindo coas xornadas, un mercado solidario no Pazo de Torrado para recadar fondos para a investigación médica. Pódese visitar ata o día 29, en horario de mañá e tarde.
A programación das Xornadas complétase con diversas actuacións musicais, unha exposición fotográfica cedida polo GALP sobre os oficios do ‘Mar de Arousa’, visitas guiadas polas mariscadoras de Guimatur e a instalación de tres food trucks, no mesmo Paseo dá Calzada, doutros tantos establecementos locais que quixeron sumarse á celebración, apostando polo produto local, como son Pandemonium, A Fonte do Viño e Casa de Miguel.



No hay comentarios:

Publicar un comentario

NON SE PUBLICARÁN COMENTARIOS ANÓNIMOS. SI O COMENTARISTA QUERE PERMANECER NO ANONIMATO, NON SE PUBLICARÁ O NOME.