Xornalismo é, escribir, publicar e transmitir o que non queren que se publique, escríbase e transmítase, o outro son "plumillas e relacións públicas da censura e a corrupción con premeditación e engano aos seus lectores".
CORES DO SALNÉS É UN BLO
G. Sobre todo crítico.

22 de febrero de 2015

O XUVEN PLANTA CARA A CÁCERES

Victoria do Cáceres Patrimonio da Humanidade ante Xuven Cambados que lle serve para manter as súas aspiracións de ascenso na Adecco Plata. Os cacereños mostraron o seu potencial dende o comezo do partido, cun 12-2 de saída. O dominio do equipo cacereño era absoluto tras 10 minutos, 21-6. E no segundo cuarto seguiu mantendo ese ritmo, mantendo unha vantaxe que oscilaba entre os 20 puntos de diferenza e demostrando as súas mellores armas. A achega de Añaterve Cruz ou Rolandas Jakstas fixo que os locais marchasen ao descanso co marcador de 41-23. Os locais seguían dominando no terceiro período, pero na recta final do terceiro período, un parcial de 2-11 deixoulle a sete puntos, 56-49, a falta de 10 minutos. Os de Yago Casal seguiron remando, e mesmo chegaron a poñerse a dous puntos a cinco minutos do final. Pero o arreón final dos locais fixo que a vitoria quedase en Cáceres.
A clave: 14 puntos de Rolandas Jakstas e Fernando Fernández e 12 de Añaterve Cruz foron claves para a vitoria local.