Xornalismo é, escribir, publicar e transmitir o que non queren que se publique, escríbase e transmítase, o outro son "plumillas e relacións públicas da censura e a corrupción con premeditación e engano aos seus lectores".
CORES DO SALNÉS É UN BLO
G. Sobre todo crítico.

3 de agosto de 2020

CAMBADOS E A COMARCA EN TV1 MAÑÁN

O programa de TV1 " Comando al sol" visitou Cambados e mañán saberemos que lle pareceu o noso pobo. Todos os veráns caben en ‘Comando al sol’: coche de alta gama ou autobús colectivo; cama balinesa ou habitación compartida; navegar nun dos iates máis luxosos do mundo ou chapotear en hidropedal; champaña iraniana ou bocadillo de filete empanado… O programa desembarcará en Málaga e a súa provincia, capital do turismo europeo. E a continuación penetrarase no Caribe galego, para poñerse as botas co mellor marisco nas Rías Baixas, degustar o que din é o mellor Albariño do mundo e visitar Cambados e Combarro, dous pobos da Galicia máxica. Dous por un na Costa do Sol Ao turista gústalle fardar, dio Víctor, especialista en alugar vehículos de alta gama. Pasear cun dos seus coches pola Costa do Sol custa entre 1.500 e 3.500 euros a día. E o negocio funciona. Un dos seus clientes é Juan Hassani, empresario e duque persa. El e a súa familia toman caviar para almorzar e celebran o verán brindando con champaña de labras de ouro. Coa cuarta parte do que custan dez gramos de caviar, Paqui, dona dunha tenda de barrio, dá para comer a tres persoas: croquetas, tortilla de patacas, filetes empanados... Luís puxo en marcha unha tarifa plana para navegar sen barco. E asegura que este verán multiplicouse o aluguer de embarcacións. Veraneo mariñeiro ás galega Ameixas, berberechos, mexillóns, navallas… Este ano o marisco galego ha engordado máis que nunca. Os meses de parón polo coronavirus aumentaron o seu tamaño e as ganas de comelo. María José e as mariscadoras de Cambados son pioneiras en ensinar ao turismo os segredos escondidos baixo as augas da Ría de Arousa. Gabriel está a atoparse este verán con máis galegos que nunca a bordo da súa embarcación. Vive de descubrir aos viaxeiro paraísos próximos. Con el é fácil entender canto custa recoller sete quilos de navalla sen máis axuda que unha bombona de osíxeno ou por que chaman á deshabitada Illa de Areoso o “Caribe galego”. O turista tamén é fundamental para a familia de Juan. O Marqués de Figueroa abre o Palacio de Fefiñáns co propósito de arrimar algún euro ao mantemento deste impoñente palacio galego de tres plantas, xardín, viña e adega. A visita acaba unha copa do que din é o mellor Albariño do mundo.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

NON SE PUBLICARÁN COMENTARIOS ANÓNIMOS. SI O COMENTARISTA QUERE PERMANECER NO ANONIMATO, NON SE PUBLICARÁ O NOME.