Xornalismo é, escribir, publicar e transmitir o que non queren que se publique, escríbase e transmítase, o outro son "plumillas e relacións públicas da censura e a corrupción con premeditación e engano aos seus lectores".

27 de febrero de 2018

HISTORICO PARA A VILA - PRIMEIRA CAMBADESA EN SER CAMPEONA GALEGA EN ATLETISMO

Este domingo celebrouse en Ourense o campeonato galego Benxamin,alevín e infantil en pista cuberta.
Con moito frío pero con mais gañas e ilusión partimos hacia ala.

A primeira en participar foi Celia Castro nas semifinales de 60mts ,conseguindo o 6º mellor tempo e clasificandose para a posterior final na que rematou en 6º lugar.

Logo tocoulle a Lucas Somoza en 50mts quedando a escasas 15 centésimas para entrar na final. O seu posto final foi o 10º.

Andrea Rey foi a seguinte,a pesar de levar toda a semana sin entrenar debido a un proceso gripal e gracias o seu esforzo consigue rematar en lanzamento de peso nun gran 6º posto.

Finalmente quedaba a proba no que se concentraron todas as nosas emocións, Celia Castro participaba na proba de 500 m, coa mellor marca da tempada e gran favorita ao triunfo. Con moitos nervios e tras una grandísima carreira rematou gañando e proclamandose campeona galega alevin en pista cuberta en 500 m. cunha marca de 1.32.35.

Esta medalla conseguida nun campeonato galego e un feito historico tanto para o Clube coma para o Concello de Cambados, xa que e a primeira Cambadesa que se proclama Campeona Galega no deporte do Atletismo, o que ven demostrar o bo traballo da Escola de Atletismo do C.A.Cambados-Seguros Noval e a aposta polo deporte base que, gracias ao patrocinador Seguros Noval, estamos tendo.

O Concello ten previsto facerlle un pequeno acto de homenaxe o vindeiro Sabado no Salón de Plenos que estará aberto a todos para felicitar a nosa Campeona.

O Balance final dos resultados foi o seguinte:

50 m Masculinos. Cat. Benxamín:
10º. Lucas Somoza Feijoo         8.66 seg.

Lanzamento de Peso Femenino. Cat. Benxamín
8ª Andrea Rey Padin                 4.82 m.

60 m Femeninos. Cat. Alevín
6ª Celia Castro Padín               9.28 seg.

500 m Femeninos. Cat.Alevín
1ª CELIA CASTRO PADÍN        1 min 32 seg 35 cent. (CAMPEONA GALEGA)

2 NOVOS PODIOS DOS NOSOS ATLETAS EN PADRÓN E PONTEVEDRA !!
O pasado sábado 24 de febreiro o Clube Atletismo CAMBADOS - SEGUROS NOVAL participou en dúas probas, colleitando dous novos podios por categorías de man de Juanlu García ( 1°) cun tempo de 1:00:14 no URBAN TRAIL NIGHT de Pontevedra (14km) e Rodrigo Argibay ( 2° co tempo de 17:51 que fixo nos 5k de Padrón na proba xuvenil!.

Nos 10k de Padrón os nosos atletas conseguiron os seguintes resultados:
Pablo Santos (36:41), Carmelo (37:22), Carlos Señoráns (39:30), Lores (42:16), Cándido (45:05), Sergio Soto (45:37), Jose Bioque (46:10), Kinso (47:22), Mónica (47:30) e Moncho (47:54)
No Urban Trail Night a representación cambadesa competiu do seguinte xeito:
Lucho (57:34), Juanlu (1:00:14), Rubén Núñez (1:01:04), Pintado (1:01:33), Porfirio (1:20:07) e Mica (1:20:07)