Xornalismo é, escribir, publicar e transmitir o que non queren que se publique, escríbase e transmítase, o outro son "plumillas e relacións públicas da censura e a corrupción con premeditación e engano aos seus lectores".
CORES DO SALNÉS É UN BLO
G. Sobre todo crítico.

29 de abril de 2017

O XUVEN SUFRE PARA GAÑAR O PRIMEIRO PARTIDO CONTRA MORÓN

O Cambados Cidade Europea do Viño realizou un grandísimo segundo cuarto, moi anotador e con superioridade no rebotes, pero o Fragata Morón controlou o final do partido, cun banco que pode achegar moito ao equipo de Rafa Rufián. A vantaxe de 10 puntos conseguida antes do descanso foi suficiente para que os galegos controlasen o partido e non pasasen demasiados.

O Xuven Cambados Cidade Europea de Viño venceu a Aceitunas Fragata Morón  no primeiro choque ao mellor de cinco correspondente á promoción polo ascenso á LEB Ouro. Ao equipo aruncitano pesoulle o desfalecemento propiciado pola superioridade local sufrido no segundo cuarto e non puido refacerse na segunda metade.

O primeiro cuarto estivo disputado. Ambos equipos empataban a 14 puntos despois do primeiros sete minutos de xogo, instante desde o cal o Xuven logrou un parcial 8-0 que poñía o marcador a favor dos locais 20-14 a falta dun minuto. Un triplo de Alejandro Marín deixaba o resultado ao termo do primeiro cuarto en 22-17.

Un parcial de 9-0 para o conxunto local no arranque do segundo parcial, froito de tres triplos consecutivos, deixaba un marcador de 31-17 con apenas un minuto xogado. Reaccionaron os aruncitanos, que se achegaron a nove puntos no ecuador deste período. Con todo, nada puido facer o Morón para frear ao equipo de Manu Santos ao final do primeiro período (50-36).

Non variou demasiado o encontro tras a continuación. Seguían sendo os galegos quen marcaba o tempo, aínda que loitou o indecible o Morón para reducir unha máxima diferenza de 20 puntos a 16 ao termo do terceiro período (66-50).

Baixou a nove puntos a distancia o Morón grazas a dous triplos no último parcial, pero un novo arreón do Cambados devolveu a vantaxe a cotas inalcanzables para os moronenses.

O entrenador visitante queixábase da arbitraxe mentras o local destacaba o traballo feito polos seus xogadores.