Cambados acolleu esta fin de semana unha nova edición de Ecological Galicia. Esta feira, pensada para dar a coñecer os produtos con certificación ecolóxica, serviu de punto de encontro para un sector que non para de medrar. No 2014 facturou 31 millóns de euros, un 20% máis ca o ano anterior, e demostrou a súa capacidade para atraer mozos ao rural.
Este é o terceiro ano que a feira Eco-Logical Galicia toma o centro de Cambados para amosarlles aos veraneantes os beneficios de consumir produtos ecolóxicos. Falamos de alimentos producidos sen axuda da química e co máximo respecto ao medio ambiente e ao benestar animal. Pero iso non é todo. Nas xornadas técnicas que se celebraron paralelas á feira, os expertos destacaron que o uso de técnicas agrícolas sustentables fai que os alimentos ecolóxicos sexan máis saudables e presenten un perfil nutricional mellor que os convencionais.
Cosmética, artesanía e sobre todo alimentación con selo ecolóxico chegados de toda España atraeron a atención dos visitantes. Entre os produtores amparados polo selo da Agricultura ecolóxica de Galicia, CREAGA, atopamos novidades como a dunha empresa coruñesa. Pratos precociñados ecolóxicos e vexetarianos, cun mes de caducidade, que venden por Internet para todos aqueles que queren comer san pero non teñen tempo para cociñar.
Este é o terceiro ano que a feira Eco-Logical Galicia toma o centro de Cambados para amosarlles aos veraneantes os beneficios de consumir produtos ecolóxicos. Falamos de alimentos producidos sen axuda da química e co máximo respecto ao medio ambiente e ao benestar animal. Pero iso non é todo. Nas xornadas técnicas que se celebraron paralelas á feira, os expertos destacaron que o uso de técnicas agrícolas sustentables fai que os alimentos ecolóxicos sexan máis saudables e presenten un perfil nutricional mellor que os convencionais.
Cosmética, artesanía e sobre todo alimentación con selo ecolóxico chegados de toda España atraeron a atención dos visitantes. Entre os produtores amparados polo selo da Agricultura ecolóxica de Galicia, CREAGA, atopamos novidades como a dunha empresa coruñesa. Pratos precociñados ecolóxicos e vexetarianos, cun mes de caducidade, que venden por Internet para todos aqueles que queren comer san pero non teñen tempo para cociñar.
Na actualidade o CRAEGA conta con 703 produtores inscritos, entre produtores, envasadores e comercializadores. Destaca a incorporación de mozos que ven no ecolóxico a oportunidade de producir alimentos con garantías e valor engadido.
Os principais consumidores dos produtos ecolóxicos están no norte de Europa e agora tamén nos Estados Unidos. É o caso do viño ecolóxico cada vez máis demandado nos mercados internacionais. En Galicia xa hai exemplos de que é posible facer viño sen usar química grazas á loita biolóxica, os tratamentos autorizados e unhas prácticas culturais axeitadas.
Os principais consumidores dos produtos ecolóxicos están no norte de Europa e agora tamén nos Estados Unidos. É o caso do viño ecolóxico cada vez máis demandado nos mercados internacionais. En Galicia xa hai exemplos de que é posible facer viño sen usar química grazas á loita biolóxica, os tratamentos autorizados e unhas prácticas culturais axeitadas.
Ecological Galicia tamén contou con obradoiros infantís para fomentar entre os máis cativos o respecto pola terra e trasmitirlles os valores da agricultura sustentable.
No hay comentarios:
Publicar un comentario
NON SE PUBLICARÁN COMENTARIOS ANÓNIMOS. SI O COMENTARISTA QUERE PERMANECER NO ANONIMATO, NON SE PUBLICARÁ O NOME.