A seca podería ser a culpable de que a vendimia na denominación de orixe Rías Baixas chegue a experimentar unhas perdas que "aínda que "difíciles de cuantificar" oscilarían entre o 10 e o 15%, segundo o director técnico do Órgano de Control e Certificación do Consello Regulador, Agustín Lago.
Xa se detectou "certo estrés hídrico" que afectaría negativamente ao peso das uvas e á cantidade da consecha no seu conxunto. No caso de que persista este tempo seco repercutiría nun "decaimiento xeral" da planta, que nestas condicións "sofre", Lago non descarta que os viñedos de albariño afectados "principalmente con plantas "novas" cuxa rede reticular é incapaz de reter o auga? recorran ao rego artificial como medida paliativa.
"É unha medida permitida sempre que sexa para controlar o estado saudable da uva", explicou o director técnico de Rías Baixas. "Non é habitual", engadiu Agustín Lago, argumentando que na costa do sur de Galicia o clima é "lluvioso na primavera e inverno e moi caluroso no verán", ao que se engade a existencia dun "chan areoso que filtra a auga", dando lugar a estes episodios de seca. No entanto, Lago asegurou que o estado dos viñedos é "magnífico", polo que o Consello Regulador afronta a vendimia con "optimismo". Desde finais de agosto as previsións iniciais da denominación de orixe Rías Baixas apuntaban a unha colleita "abundante" de entre 30 e 35 millóns de quilos, cun rendemento medio duns 8.000 quilos por hectárea; unha cifra que contrasta cos 17,5 millóns de quilos obtidos o ano pasado.

Con respecto a 2012, Rías Baixas pasou de 4.048 a 4.64 hectáreas, segundo datos do Consello Regulador, que xa puxo data ao comezo da vendimia: en torno ao 20 de setembro nas zonas de Ou Condado do Tea e Ou Rosal, onde as temperaturas están sendo "altas", e a partir do 25 en Ou Salnés. Precisamente, a primeira bodega da denominación de orixe Rías Baixas en cortar as primeiras uvas desta tempada foi A Val, de Salvaterra do Miño, que iniciou os traballos este pasado xoves nunha das súas fincas.
|
No hay comentarios:
Publicar un comentario
NON SE PUBLICARÁN COMENTARIOS ANÓNIMOS. SI O COMENTARISTA QUERE PERMANECER NO ANONIMATO, NON SE PUBLICARÁ O NOME.