Xornalismo é, escribir, publicar e transmitir o que non queren que se publique, escríbase e transmítase, o outro son "plumillas e relacións públicas da censura e a corrupción con premeditación e engano aos seus lectores".
CORES DO SALNÉS É UN BLO
G. Sobre todo crítico.

6 de abril de 2018

YAYO DAPORTA EXPORTARÁ O SEU SABER A VILALBA


Os amantes do queixo poderán gozar durante os días 7 e 8 de Abril coa celebración da XXIV Festa do Queixo de San Simón dá Costa, que terá lugar, como cada ano, no municipio de Vilalba. Ao longo de dous días este delicioso produto gastronómico, típico dos municipios que conforman a comarca da Terra Chá e que está catalogado coa Denominación de Orixe Protexida San Simón da Costa, será o protagonista indiscutible. O domingo Yayo Daporta ofrecerá un showcooking co queixo como protagonista. Sábado 7 de Abril, os actos da xornada comezarán ás 11.00 horas na praza dá Constitución coa apertura ao público do recinto feiral, onde os presentes poderán gozar con este excelente queixo e coa diversidade de produtos artesanais e gastronómicos da zona. Ás 16.30 horas, Esther, gañadora de Master Cher Junior, dirixirá un taller de cociña para nenos, e ás 19.00 horas o chef Jorge Gago realizará a lectura do pregón, O recinto feiral pechará as súas portas ás 21.00 horas. Domingo 8, ás 10.00 horas procederase á apertura do recinto para a degustación deste delicioso queixo e demais produtos artesáns. Ás 12.00 horas a chef María Varela dirixirá un showcooking e ás 13.30 horas será a quenda do showcooking do chef Yayo Daporta. Ás 15.00 horas a XXIV Festa do Queixo de San Simón chegará ao seu fin. Historia:
Esta variedade de queixo provén dos municipios que conforman a comarca da Terra Chá, na provincia de Lugo, onde o sector lácteo é un dos principais motores económicos. A tradición di que a receita deste queixo provén dos celtas. A principios do século XX aparecen de maneira oficial documentos que acreditan a presenza destes queixos fóra da nosa comunidade autónoma, e é na década dos anos 70 cando o queixo de "San Simón da Costa" empeza a tomar gran relevancia. Na súa elaboración hai dúas premisas básicas; a elaboración con leite de vaca loura galega, frisoa e pardo-alpina, e o afumado de bidueiro, que lle outorga o seu característico sabor. Hoxe en día existen nesta zona numerosas queserías de fabricación artesanal que o exportan a todo o mundo e actualmente a súa calidade é certificada polo Consello Regulador dá Denominación de Orixe Protexida San Simón da Costa.



No hay comentarios:

Publicar un comentario

NON SE PUBLICARÁN COMENTARIOS ANÓNIMOS. SI O COMENTARISTA QUERE PERMANECER NO ANONIMATO, NON SE PUBLICARÁ O NOME.