Xornalismo é, escribir, publicar e transmitir o que non queren que se publique, escríbase e transmítase, o outro son "plumillas e relacións públicas da censura e a corrupción con premeditación e engano aos seus lectores".
CORES DO SALNÉS É UN BLO
G. Sobre todo crítico.

27 de abril de 2017

O BASQUE CULINARY CENTER VISITA A D.O. RIAS BAIXAS









Un total de 102 alumnos e alumnas do primeiro curso do Grao en Gastronomía e Artes Culinarias do Basque Culinary Center, acompañados por seis profesores, visitan estes días a Denominación de Orixe Rías Baixas. A viaxe a esta Denominación de Orixe converteuse nunha cita ineludible para os alumnos de primeiro que levan máis de cinco anos viaxando a esta denominación.

O percorrido destes días serviulles para ter un primeiro contacto con esta denominación e coñecer in situ como se elaboran os seus viños. Para iso, visitaron varias adegas situadas en distintas subzonas de Rías Baixas, tanto no Rosal e Condado do Tea como no Val do Salnés.

Así, durante estas xornadas coñeceron o sistema de condución tan característico deste territorio, o emparrado, ademais de ter a ocasión de catar diferentes tipoloxías de viños desta denominación; degustacións nas que contaron coas indicacións dos propios adegueiros ou enólogos. Toda unha experiencia que, sen dúbida, non esquecerán e que lles servirá como base para as futuras clases de enoloxía que terán no Basque Culinary Center e nas que volverán centrar a súa atención nestes viños atlánticos.

A expedición centrou a xornada de onte na visita de varias adegas no Salnés que culmina co habitual showcooking de produtos galegos con distintivo de calidade, harmonizados con viños da Denominación de Orixe Rías Baixas. Unha sesión, que correu a cargo de cociñeiros do Grupo Nove, na adega Lagar de Pintos.



Cata e coctelería de Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia

Como novidade, este ano os alumnos do Basque Culinary Center terán un primeiro achegamento ao Consello Regulador dos Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia, sendo esta comunidade autónoma a única de España cunha Indicación Xeográfica para o augardente. A sesión de cata e coctelería será protagonizada pola enóloga Sonia Otero e polo barman Anxo Camiña. Á cita tamén asistirán o presidente do Consello Regulador, José Antonio Feijóo, e a secretaria deste ente, Carmen Otero.

En primeiro lugar, a tamén vocal do Consello Regulador Sonia Otero presentará aos asistentes este tipo de destilados vinícos con sinal de calidade. Para iso, valerase dunha degustación de Bagazo de Galicia con base de uva albariño, co fin de mostrar as calidades diferenciadoras deste produto.

Seguidamente, e para mostrar a versatilidade dos Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia, ofrecerase unha sesión de coctelería. Nela, Anxo Camiña elaborará dúas propostas entre cuxos ingredientes se atoparán o Bagazo de Galicia e o Augardente de Herbas de Galicia.











No hay comentarios:

Publicar un comentario

NON SE PUBLICARÁN COMENTARIOS ANÓNIMOS. SI O COMENTARISTA QUERE PERMANECER NO ANONIMATO, NON SE PUBLICARÁ O NOME.