Reproducimos aquí un artigo de Salmonopoly no que se fala do negativo dos criadeiros de peixe. Todo esto ao fio da Lei de Acuicultura que promove a Xunta de Galicia e que xenera máis detractores que apoios.
O documental emitido na TVE fou retirado semanas despois coa desculpa dos dereitos de autor pero en Youtube sigue dispoñible.
O consumo mundial de peixe duplicouse nos últimos 40 anos
O aumento da demanda xeneralizou métodos de produción intensiva
Está a industria pesquera bordeando os límites da seguridade sanitaria?
Peixe "Non tan san?" emitiuse o luns 13 de outubro ás 00.00 h na 2
"Segundo os activistas medioambientales, os criaderos de peixe son os responsables dunha catástrofe sanitaria a gran escala", con esta contundente declaración comeza "Peixe, non tan san?"; un exhaustivo traballo de investigación producido pola RT rusa, onde se denuncian as actuacións dunha descontrolada piscicultura e dunha sobrexplotación de recursos mariños, responsables de verter un perigoso cóctel de produtos químicos sobre un alimento que vai directo aos nosos pratos.
AUMENTO DA DEMANDA E PRODUCIÓN MASIVA
O consumo mundial de peixe duplicouse nos últimos corenta anos debido a que, ata fai non moito, era considerado un alimento san por excelencia recomendado por médicos e nutricionistas.
O mercado demanda máis materias primas e a industria pesquera botou man de novas formas de produción masivas non exentas de polémica.
"Productor de pangas: Hai máis peces nos meus estanques que habitantes en todo Vietnam"
Os criaderos proliferaron por todo o mundo. Desde Vietnam a Noruega, millóns de peces se hacinan nas granjas de piscicultura. A superpoblación provoca infinidade de parásitos e enfermidades, que se combaten con vertidos de antibióticos e produtos tóxicos ás augas. "Nas miñas "granxas" hai cen millóns de pangas. Hai máis peixes nos meus estanques que habitantes en todo Vietnam", afirma orgulloso este productor que fornece a Europa o 95% das pangas que consumimos.
VERTIDOS TÓXICOS, PIENSOS E SEGURIDADE SANITARIA
Os científicos alertan dos riscos que conlevan os piensos con que se alimenta a salmóns, douradas ou lubinas criadas en cautividad e a gran contaminación mariña, provocada polos vertidos tóxicos da industria química e papelera. "Contén unha gran concentración de dioxinas, un dos venenos máis potentes que coñecemos", afirma un membro de Greenpeace Suecia.
Pesticidas, mercurio e ata radioactividad transformaron o peixe nun produto de dubidosa fiabilidad
"Peixe, non tan san?" reflexiona sobre estes controvertidos métodos de produción intensiva e como ameazan a unha industria pesqueira que podería verse afectada por un problema de seguridade sanitaria. Pesticidas, mercurio e ata radioactividad son algunhas das sustancias que transformaron a ese peixe dun alimento san nun produto de dubidosa fiabilidade.
No hay comentarios:
Publicar un comentario
NON SE PUBLICARÁN COMENTARIOS ANÓNIMOS. SI O COMENTARISTA QUERE PERMANECER NO ANONIMATO, NON SE PUBLICARÁ O NOME.