Xornalismo é, escribir, publicar e transmitir o que non queren que se publique, escríbase e transmítase, o outro son "plumillas e relacións públicas da censura e a corrupción con premeditación e engano aos seus lectores".
CORES DO SALNÉS É UN BLO
G. Sobre todo crítico.

27 de enero de 2016

PEIXE NON TAN SAN?







Reproducimos aquí un artigo de Salmonopoly no que se fala do negativo dos criadeiros de peixe. Todo esto ao fio da Lei de Acuicultura que promove a Xunta de Galicia e que xenera máis detractores que apoios.
O documental emitido na TVE fou retirado semanas despois coa desculpa dos dereitos de autor pero en Youtube sigue dispoñible.



Documentos TV. "Peixe Non tan san?" Criaderos de peixe, responsables dunha catástrofe sanitaria ?

O consumo mundial de peixe duplicouse nos últimos 40 anos

O aumento da demanda xeneralizou métodos de produción intensiva

Está a industria pesquera bordeando os límites da seguridade sanitaria?

Peixe "Non tan san?" emitiuse o luns 13 de outubro ás 00.00 h na 2

"Segundo os activistas medioambientales, os criaderos de peixe son os responsables dunha catástrofe sanitaria a gran escala", con esta contundente declaración comeza "Peixe, non tan san?"; un exhaustivo traballo de investigación producido pola RT rusa, onde se denuncian as actuacións dunha descontrolada piscicultura e dunha sobrexplotación de recursos mariños, responsables de verter un perigoso cóctel de produtos químicos sobre un alimento que vai directo aos nosos pratos.

AUMENTO DA DEMANDA E PRODUCIÓN MASIVA
O consumo mundial de peixe duplicouse nos últimos corenta anos debido a que, ata fai non moito, era considerado un alimento san por excelencia recomendado por médicos e nutricionistas.

O mercado demanda máis materias primas e a industria pesquera botou man de novas formas de produción masivas non exentas de polémica.

"Productor de pangas: Hai máis peces nos meus estanques que habitantes en todo Vietnam"

Os criaderos proliferaron por todo o mundo. Desde Vietnam a Noruega, millóns de peces se hacinan nas granjas de piscicultura. A superpoblación provoca infinidade de parásitos e enfermidades, que se combaten con vertidos de antibióticos e produtos tóxicos ás augas. "Nas miñas "granxas" hai cen millóns de pangas. Hai máis peixes nos meus estanques que habitantes en todo Vietnam", afirma orgulloso este productor que fornece a Europa o 95% das pangas que consumimos.

VERTIDOS TÓXICOS, PIENSOS E SEGURIDADE SANITARIA
Os científicos alertan dos riscos que conlevan os piensos con que se alimenta a salmóns, douradas ou lubinas criadas en cautividad e a gran contaminación mariña, provocada polos vertidos tóxicos da industria química e papelera. "Contén unha gran concentración de dioxinas, un dos venenos máis potentes que coñecemos", afirma un membro de Greenpeace Suecia.

Pesticidas, mercurio e ata radioactividad transformaron o peixe nun produto de dubidosa fiabilidad

"Peixe, non tan san?" reflexiona sobre estes controvertidos métodos de produción intensiva e como ameazan a unha industria pesqueira que podería verse afectada por un problema de seguridade sanitaria. Pesticidas, mercurio e ata radioactividad son algunhas das sustancias que transformaron a ese peixe dun alimento san nun produto de dubidosa fiabilidade.







No hay comentarios:

Publicar un comentario

NON SE PUBLICARÁN COMENTARIOS ANÓNIMOS. SI O COMENTARISTA QUERE PERMANECER NO ANONIMATO, NON SE PUBLICARÁ O NOME.