Xornalismo é, escribir, publicar e transmitir o que non queren que se publique, escríbase e transmítase, o outro son "plumillas e relacións públicas da censura e a corrupción con premeditación e engano aos seus lectores".
G. Sobre todo crítico.

29 de noviembre de 2015

DERROTA DO XUVEN

A escuadra aragonesa levou o triunfo de O Pombal tras unha espectacular remontada na segunda metade, xa que chegaron a perder por vinte puntos no terceiro período.

0-4 de saída visitante, respondido cun 8-0 local. A partir de aí, partido igualado ata o comezo do segundo período, cando Xuven Cambados estirábase cun parcial 12-0 e deixando ao seu rival en branco durante oito minutos (39-27). O acelerón galego continuaba tras o descanso e os de Miguel Ángel Hoyo parecían deixar o choque visto para sentenza cun claro +20 aos tres minutos da continuación (57-37). Pero antes de que acabase o terceiro período Simply Oliveiral metíase no encontro cun espectacular 5-23 (62-60). Os locais tomaban aire (71-64), pero un 0-11, cos galegos sen anotar durante máis de cinco minutos dáballes o mando (71-75). Quedaba pouco máis dun minuto, pero Xuven Cambados xa non puido repoñerse do golpe da remontada e a vitoria voaba cara a terras aragonesas.

A clave: Os de Carlos Iglesias non baixaron os brazos cando parecía que o partido estaba resolto e lograron unha espectacular remontada. No apartado estatístico, 27 de valoración para Gaffaney, 26 para Marc Martí e 25 para Riauka.