Xornalismo é, escribir, publicar e transmitir o que non queren que se publique, escríbase e transmítase, o outro son "plumillas e relacións públicas da censura e a corrupción con premeditación e engano aos seus lectores".
CORES DO SALNÉS É UN BLO
G. Sobre todo crítico.

14 de septiembre de 2021

O NOVO PLAN DE HOSTALERÍA DE GALICIA ENTRA EN VIGOR ESTA NOITE


O novo plan de hostalería segura de Galicia entra en vigor a partir desta noite

Este novo protocolo contempla tres niveles en función do grao de compromiso dos locais: Locais tipo 1, locais tipo 2 e un nivel de seguridade para casos extraordinarios de gravidade extrema As novas medidas polas que se rexerá a hostalería galega e que son froito do consenso entre a Xunta e os membros do sector, entrarán en vigor hoxe ás 00:00 horas. Así se establece no DOG publicado este martes, en concreto en "a orde do 14 de setembro de 2021 pola que se aproba o novo Plan de hostalería segura da Comunidade Autónoma de Galicia". Este novo protocolo contempla tres niveles en función do grao de compromiso dos locais: Locais tipo 1, locais tipo 2 e un nivel de seguridade para casos extraordinarios de gravidade extrema. O presidente da Xunta especificou a semana pasada en rolda de prensa que entre os principais obxectivos destas novas medidas está que "ningún local deba pechar por completo con independencia da situación epidemiolóxica do concello onde se sitúe". Ademais, sobre a nova normativa o goberno autonómico apuntou que "a hostalería depende de si mesma" e non variará de momento a hora máxima de apertura de bares e restaurantes, que está fixada nas 01:00 horas da madrugada. Así mesmo, desde a Xunta trasladouse que estas decisións foron tomadas tamén tendo en conta que o nivel actual de inmunización da comunidade é do 85% e polo "notable descenso" de turistas e viaxeiros doutros lugares de España. A todo iso, únese "a menor interacción da poboación" causada pola volta ao traballo tras as vacacións e o comezo do curso universitario. En función dos requisitos aos que se adapten os establecementos, dividiranse en: Locais tipo 1 (unha cunchiña) Pertencerán a este grupo os locais que se sigan requisitos básicos, o que lles dará potestade para: ter aforo do 50% en interiores e 75% en exteriores, 1,5 metros de separación entre as mesas, exposición pública dos aforos e visible no establecemento, medidor de CO2 (con rexistro de datos cada catro horas), uso obrigatorio de máscaras para o persoal (que se deben cambiar cada catro horas) e dúas horas de formación en protocolos Covid para o persoal. Locais tipo 2 (dous cunchiñas) Pertencerán a este grupo os establecementos que asumen requisitos adicionais, ademais dos básicos esixidos pola Xunta de Galicia. Neste caso o aforo interior dos locais será do 75% e o exterior do 100%, poderase facer uso das barras de maneira individual ou dúas persoas á vez se son conviventes, 1,5 metros de distancia entre persoas das distintas mesas, rexistro de clientes só para restaurantes e medidor de CO2 continuo. Ademais, o executivo autonómico recomenda contar con actuadores que fan saltar automaticamente aire acondicionado cando se supere determinado nivel no aire do local. Á súa vez, os empregados deberán utilizar máscaras FPP2 e deberán realizarse probas diagnósticas cada 7 ou 14 días. Nivel de seguridade para casos de gravidade extrema Este nivel activaríase por "unha situación epidemiolóxica imprevista que leva a unha ocupación hospitalaria notable" e independentemente do territorio onde se produza. No caso de darse este suposto, Feijóo asegurou que "se procedería a actuar cun protocolo distinto ao establecido para a hostalería se o require a situación epidemiolóxica". Salóns recreativos, bingos e locais de apostas Segundo o especificado no DOG, "establecementos de xogo colectivos de diñeiro e azar, salóns de xogo, bingo, salóns recreativos, rifas e tómbolas e locais específicos de apostas, ademais doutros locais e instalacións asimilables aos da actividade recreativa de xogos e apostas axustaranse ás regras previstas no novo Plan de hostalería segura da Comunidade Autónoma de Galicia". En concreto, detállase que serán de aplicación os niveis polos que se rexen os establecementos, capacidades máximas, horarios e medidas adicionais para cumprir en cada nivel do novo protocolo. Ademais, establécese que nestes locais "deberá asegurarse que se mantén a debida distancia de seguridade interpersoal entre as mesas e de ser o caso, entre agrupacións de mesas". A ocupación máxima será de seis persoas por mesa.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

NON SE PUBLICARÁN COMENTARIOS ANÓNIMOS. SI O COMENTARISTA QUERE PERMANECER NO ANONIMATO, NON SE PUBLICARÁ O NOME.