Xornalismo é, escribir, publicar e transmitir o que non queren que se publique, escríbase e transmítase, o outro son "plumillas e relacións públicas da censura e a corrupción con premeditación e engano aos seus lectores".
CORES DO SALNÉS É UN BLO
G. Sobre todo crítico.

30 de noviembre de 2020

ASÍ SERÁ A REAPERTURA DA HOSTALERÍA EN GALICIA PARA ESTE NADAL


A Xunta presentou este luns ao sector hostaleiro galego un plan de desescalada que propón unha reapertura progresiva dos establecementos en catro niveles (vinculados á situación epidemiolóxica de cada territorio nun momento dado) e que implica aumento de aforos, horarios e grupos.

Así o anunciou o vicepresidente primeiro da Xunta, Alfonso Rueda, nunha intervención posterior á reunión que mantivo con representantes do sector e cos conselleiros de Emprego, María Jesús Lorenzana, e Sanidade, Julio García Comesaña. Neste encontro, a Xunta presentou o seu plan de desescalada para a hostalería, un documento que vinculará a situación epidemiolóxica de cada territorio cos aforos, horarios e grupos permitidos nos establecementos. Os límites de cada unha das catro fases, con todo, fixaraos o comité clínico, que este martes analizará o texto. A proposta arrinca dunha situación como a que viven agora os territorios con peche perimetral, sen actividade na hostalería. A continuación, naquelas áreas que melloren, os establecementos poderán abrir inicialmente ata as 17:00 horas, cun aforo restrinxido ao 30% en interiores e 50% en terrazas e, en principio, só para conviventes (fase uno). A continuación, en canto os parámetros de cada área vaian mellorando, os aforos manteranse, pero incrementarase ata as 23:00 horas o horario de apertura e a un máximo de seis persoas non conviventes os grupos (fase dúas). Estes dous últimos parámetros serán comúns aos seguintes pases. Na fase tres, pola súa banda, a Xunta expón incrementar ao 50% o aforo en interiores e ao 75% en terrazas, mentres que a cuarta fase avogaría por non establecer límites de aforo. O comité clínico fixará os niveis En todo caso, Alfonso Rueda explicou que será o comité clínico e os seus expertos os que fixarán os niveis para pasar a cada unha das fases, en función da situación epidemiolóxica de cada área concreta. Os hostaleiros, pola súa banda, trasladaron á Xunta a proposta de que xa no primeiro nivel de apertura permítanse grupos de non conviventes, iso si, limitados a un máximo de catro persoas. Tamén lle instaron á Xunta a que as medidas se acorden "con precaución" e que se lles comuniquen "con antelación", para poder facer a programación da súa actividade". A intención é que estas fases poidan ir avanzándose "durante o mes de decembro".

No hay comentarios:

Publicar un comentario

NON SE PUBLICARÁN COMENTARIOS ANÓNIMOS. SI O COMENTARISTA QUERE PERMANECER NO ANONIMATO, NON SE PUBLICARÁ O NOME.