Paradores opta ao premio nacional Tapa Alimentos de España, convocado por Hotel Tapa Circuíto en colaboración co Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación e a D.O. Cava. O obxectivo do certame é reivindicar a despensa nacional e a cociña de territorio. ‘Filloa cruxiente rechea de cremoso de bacallau, coliflor, tinta de choco e queixo afumado’ é o prato co que a cadea chegará á final do concurso, que se disputará o próximo 22 de outubro en Madrid. Trátase dunha interpretación contemporánea da tradicional receita galega, en versión salgada e concibida en mini cono e está elaborada polos cociñeiros dos establecementos de Cambados e Cádiz, Diego Cordeiro e Francisco Capela, respectivamente. As dez finalistas do certame O concurso Tapa Alimentos de España estaba aberto a hoteis gastronómicos de todo o país e un dos obxectivos era poñer o foco nos produtos feitos en España e maridalos cos viños da D.O. Un xurado formado por profesionais membros de ACYRE foi o encargado de seleccionar nove das dez tapas finalistas, entre elas a de Paradores. Por outra banda, a que completa a listaxe é a proposta con maior respaldo nas redes sociais. Neste caso, a tapa elaborada por Héctor Tomero, chef do Aldiana Club Resort Costa do Sol baixo o nome Fondo Mariño, unha proposta elaborada con atún vermello das almadrabas de Cádiz. Tapa Confinada, a nova categoría do certame O Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación entregará o Premio Nacional Tapa Alimentos de España, mentres que a D.O. Cava outorgará un Accésit á Mellor Maridaxe. O gañador terá a oportunidade de presentar a tapa premiada no espazo do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación no Salón Gourmets 2021 e de vivir unha experiencia única nunha das principais rexións produtoras de cava da man da D.O. Cava. Ademais, creouse unha categoría especial que premiará á mellor Tapa Confinada, xa que aínda que Paradores mantén abertos os seus hoteis, algúns dos participantes tiveron que pechar pola crise sanitaria.
Xornalismo é, escribir, publicar e transmitir o que non queren que se publique, escríbase e transmítase, o outro son "plumillas e relacións públicas da censura e a corrupción con premeditación e engano aos seus lectores".
CORES DO SALNÉS É UN BLOG. Sobre todo crítico.
CORES DO SALNÉS É UN BLOG. Sobre todo crítico.
3 de octubre de 2020
UNHA TAPA DO PARADOR DE CAMBADOS Á FINAL DO PREMIO NACIONAL TAPA ALIMENTOS DE ESPAÑA
Paradores opta ao premio nacional Tapa Alimentos de España, convocado por Hotel Tapa Circuíto en colaboración co Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación e a D.O. Cava. O obxectivo do certame é reivindicar a despensa nacional e a cociña de territorio. ‘Filloa cruxiente rechea de cremoso de bacallau, coliflor, tinta de choco e queixo afumado’ é o prato co que a cadea chegará á final do concurso, que se disputará o próximo 22 de outubro en Madrid. Trátase dunha interpretación contemporánea da tradicional receita galega, en versión salgada e concibida en mini cono e está elaborada polos cociñeiros dos establecementos de Cambados e Cádiz, Diego Cordeiro e Francisco Capela, respectivamente. As dez finalistas do certame O concurso Tapa Alimentos de España estaba aberto a hoteis gastronómicos de todo o país e un dos obxectivos era poñer o foco nos produtos feitos en España e maridalos cos viños da D.O. Un xurado formado por profesionais membros de ACYRE foi o encargado de seleccionar nove das dez tapas finalistas, entre elas a de Paradores. Por outra banda, a que completa a listaxe é a proposta con maior respaldo nas redes sociais. Neste caso, a tapa elaborada por Héctor Tomero, chef do Aldiana Club Resort Costa do Sol baixo o nome Fondo Mariño, unha proposta elaborada con atún vermello das almadrabas de Cádiz. Tapa Confinada, a nova categoría do certame O Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación entregará o Premio Nacional Tapa Alimentos de España, mentres que a D.O. Cava outorgará un Accésit á Mellor Maridaxe. O gañador terá a oportunidade de presentar a tapa premiada no espazo do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación no Salón Gourmets 2021 e de vivir unha experiencia única nunha das principais rexións produtoras de cava da man da D.O. Cava. Ademais, creouse unha categoría especial que premiará á mellor Tapa Confinada, xa que aínda que Paradores mantén abertos os seus hoteis, algúns dos participantes tiveron que pechar pola crise sanitaria.
No hay comentarios:
Publicar un comentario
NON SE PUBLICARÁN COMENTARIOS ANÓNIMOS. SI O COMENTARISTA QUERE PERMANECER NO ANONIMATO, NON SE PUBLICARÁ O NOME.