Xornalismo é, escribir, publicar e transmitir o que non queren que se publique, escríbase e transmítase, o outro son "plumillas e relacións públicas da censura e a corrupción con premeditación e engano aos seus lectores".
CORES DO SALNÉS É UN BLOG. Sobre todo crítico.
CORES DO SALNÉS É UN BLOG. Sobre todo crítico.
4 de febrero de 2020
O RESTAURANTE GROVENSE CULLER DE PAU, MELLOR RESTAURANTE DE ESPAÑA
Na tarde de onte tivo lugar a entrega dos II Premios Cocinillas outorgados pola sección de gastronomía do ESPAÑOL nunha gala celebrada no hotel NH Collection Madrid Eurobuilding, presentada por Daniel Salgas, director de Cocinillas. Ao longo da mesma fóronse desvelando os nomes dos restaurantes premiados nas distintas categorías. En primeiro lugar, entregouse o premio especial do público ao Mellor Restaurante BBB, un premio para restaurantes de gran calidade por baixo de 25 €. O gañador foi Juancho’ s BBQ, un restaurante madrileño cuxa grella se está convertendo nun referente a nivel nacional. O premio ao Chef Cocinillas do Ano foi entregado este ano a Javier Oleiros, chef do restaurante galego Culler de Pau (O Grove), que desenvolve unha cociña de proximidade baseada no produto que a súa terra (e mar) ofrecen. Para terminar a xornada reveláronse os nomes dos 100 Mellores Restaurantes de España, elixidos por un xurado formado por recoñecidos profesionais do mundo da gastronomía como os chefs Anxo León, Andoni Aduriz e Toño Pérez, entre outros, e especialistas en comunicación gastronómica como Clara Villalón ou os instagramers Laura Ponts, Gorak ou Estrela Sen Michelín. O premio máis esperado da noite foi para o restaurante Culler de Pau (O Grove) que foi elixido polo xurado como o mellor restaurante de España. Con este segundo premio converteuse na estrela da noite. O evento tivo lugar no hotel NH Collection Madrid Eurobuilding e recoñeceu aos 100 mellores restaurantes de España tras unha votación de múltiples personalidades do sector entre chefs, xornalistas gastronómicos e xente do sector. Nesa lista, na que Culler de Pau está acompañado no podio por DiverXO e Celler de Can Roca, sitúanse outros catro establecementos situados en Galicia: Casa Solla (23), A Tafona (65), Nado (80) e Casa Marcelo (86). Xunto a eles, no posto 43 sitúase Lúa (Madrid), do carballiñés Manuel Domínguez.
No hay comentarios:
Publicar un comentario
NON SE PUBLICARÁN COMENTARIOS ANÓNIMOS. SI O COMENTARISTA QUERE PERMANECER NO ANONIMATO, NON SE PUBLICARÁ O NOME.