Xornalismo é, escribir, publicar e transmitir o que non queren que se publique, escríbase e transmítase, o outro son "plumillas e relacións públicas da censura e a corrupción con premeditación e engano aos seus lectores".
CORES DO SALNÉS É UN BLO
G. Sobre todo crítico.

3 de mayo de 2018

ÉXITO DA FESTA DO ALBARIÑO DE MALLORCA



Unha corentena de adegas da DO Rías Baixas participan na festa do viño albariño de Baleares
O encontro organizado por Antonio Seijas e o Concello de Cambados reuniu este mércores cerca de 60 viños desta denominación de orixe no Club Náutico de Palma O Club Náutico de Palma converteuse este mércores en toda unha embaixada da DO Rías Baixas, xa que acolleu a XXII Festa do Albariño, que organiza anualmente o empresario Antonio Seijas coa colaboración do Concello de Cambados. Segundo asegurou o concelleiro de Enoturismo do Concello de Cambados, José Ramón Abal, a presenza dos viños de Rías Baixas "creceu moito na hostalería de Mallorca grazas a esta xornada", na que os responsables das adegas de Arousa que asisten "poden facer contactos con distribuidores e representantes do sector". A raíz do éxito alcanzado coa Festa do Albariño en Palma, o Concello de Cambados quere organizar unha xornada similar en Andalucía, na Costa do Sol, segundo avanzou este mércores o responsable de Enoturismo. Oito catadores da Asociación Balear de Sommeliers (ABS) formaron parte do xurado do concurso. Manuel de Amaro, Pedralonga e Martín Códax, gañadores

A xornada acolleu un concurso, que este ano chegou á súa sexta edición, no que un xurado dirixido por Daniel Arias, presidente da Asociación Balear de Sommeliers (ABS) e formado polos catadores Julio Torres, Sebastián Longo, Javier Gómez , Aina Hölting, Mónica Pieptanar, Cliff Amengual, Alfonso Sánchez y Roger del Ojo, é elixido, mediante unha cata a cegas, os tres mellores viños de entre os 50 que se presentaron ao certame. O primeiro premio do certame, que outorgou a Asociación de Hostaleiros da Praia de Palma, foi para o viño Manuel de Amaro, de Adegas Señorío de Rubiós, e o segundo premio, entregado pola Escola de Hostalería das Illas Baleares, foi para Pedralonga, de adegas Adega Pedralonga e o terceiro, patrocinado pola Federación Hostaleira de Mallorca, recaeu no viño Martín Códax, das adegas co mesmo nome. Ademais, entregáronse accésit para os viños que quedaron entre a cuarta e a décima posición na puntuación.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

NON SE PUBLICARÁN COMENTARIOS ANÓNIMOS. SI O COMENTARISTA QUERE PERMANECER NO ANONIMATO, NON SE PUBLICARÁ O NOME.