Xornalismo é, escribir, publicar e transmitir o que non queren que se publique, escríbase e transmítase, o outro son "plumillas e relacións públicas da censura e a corrupción con premeditación e engano aos seus lectores".
CORES DO SALNÉS É UN BLO
G. Sobre todo crítico.

29 de marzo de 2018

RÍAS BAIXAS, PARADA OBRIGADA PARA O BCC





Un total de 102 alumnos e alumnas do Basque Culinary Center ( BCC), acompañados por seis profesores, realizaron estes días unha visita á Denominación de Orixe Rías Baixas. Unha parada formativa xa fixa no calendario do centro, non en balde é a sétima ocasión en que os estudantes do primeiro curso do Grao en Gastronomía e Artes Culinarias acoden ás Rías Baixas para vivir unha xornada da man destes viños e da gastronomía galega. A viaxe incluíu percorridos por distintas adegas das subzonas de Condado do Tea e O Rosal, como Marqués de Vizhoja, entre outras; e continuou por adegas do Val do Salnés. Como explican desde Rías Baixas, a experiencia serviu aos alumnos “para coñecer de primeira man o proceso de elaboración dos viños da Denominación de Orixe Rías Baixas, así como os distintos matices que se poden distinguir entre unhas referencias e outras”. Todo iso acompañado polas indicacións dos adegueiros ou enólogos, quen lles proporcione o seu primeiro contacto directo co sector vitivinícola. A expedición culminou co habitual showcooking de produtos galegos con distintivo de calidade, harmonizados cun total de 36 marcas de viño da Denominación de Orixe Rías Baixas. Unha sesión que dirixiu Pepe Solla e na que tamén participaron outros dous chefs do Grupo Nove: Yayo Daporta e Lucía Freitas.

Máis de 20 nacionalidades
A expedición do primeiro curso do Grao en Gastronomía e Artes Culinarias do Basque Culinary Center está composta por 102 alumnos de máis de 20 nacionalidades distintas. Entre elas atópanse países como Estados Unidos, Arxentina, Brasil, Bolivia, México, Guatemala, Venezuela, Costa Rica, Panamá, Holanda, Polonia, Francia, Hundría, China ou Malaisia. Mikel Zeberio destaca que a viaxe á Denominación de Orixe Rías Baixas “é cada ano mellor, se cabe”. Neste sentido, pon de manifesto a alta participación e as preguntas expostas polo alumnado en todas as visitas a adegas. “Con esta experiencia queremos espertar neles ese punto de paixón cara ao mundo dos viños e que tamén aprecien o amplo abanico de posibilidades que este sector ofrécelles. Degustaron distintas elaboracións, con leas e sen leas, por exemplo, ademais de ver as diferenzas entre viños de distintas subzonas”, concreta. Como complemento á profundización sobre os viños de Rías Baixas, tamén se atopan as harmonizacións con outros pratos típicos da gastronomía galega. Neste sentido, Zeberio destacou a degustación realizada onte en Arbo de dúas elaboracións distintas con lampreafritura e á arbolense-. Unha experiencia que “todos lembrarán con moito agarimo, tal como fano os estudantes que xa finalizaron o grao”, conclúe Mikel Zeberio. Alumnado e profesorado do Basque Culinary Center regresarán mañá mércores a San Sebastián




No hay comentarios:

Publicar un comentario

NON SE PUBLICARÁN COMENTARIOS ANÓNIMOS. SI O COMENTARISTA QUERE PERMANECER NO ANONIMATO, NON SE PUBLICARÁ O NOME.