Xornalismo é, escribir, publicar e transmitir o que non queren que se publique, escríbase e transmítase, o outro son "plumillas e relacións públicas da censura e a corrupción con premeditación e engano aos seus lectores".
CORES DO SALNÉS É UN BLO
G. Sobre todo crítico.

20 de enero de 2018

FALECE CRISTINO ÁLVAREZ GRAN AMANTE DO ALBARIÑO E DA SÚA FESTA










O xornalista gastronómico Cristino Álvarez, máis coñecido polo seu pseudónimo de ‘ Caius Apicius’, faleceu en Madrid aos 70 anos. Cunha extensa carreira xornalística, no seu maior parte na Axencia Efe, foi redactor todoterreo de información parlamentaria, sociedade, deportes e especialmente de gastronomía. Era autor de máis de 3.000 crónicas.
Cristino Álvarez era un habitual entre os membros do xurado catador da Festa Do Albariño e tamén como participante no Túnel do Viño.
Famoso foi o seu artigo sobre o polbo quentado en microondas en Cambados durante unha Festa do Albariño. Leer o artigo
Nacido na Coruña o 26 de outubro de 1947, se graduó en Xornalismo pola Escola Oficial en 1974, ano no que se incorporou a axénciaa Efe como redactor. Desde o 31 de xaneiro de 1981 publicaba semanalmente os seus artigos sobre gastronomía na liña de Efe baixo o pseudónimo de ‘ Caius Apicius’, que aparecían en máis dun centenar de medios de todo o mundo.
A pesar de que se xubilou na axencia o 30 de novembro de 2004, seguía escribindo regularmente as súas crónicas. A última, titulada “En branco e negro”, transmitiuse o pasado 15 de xaneiro. Ademais, foi autor de numerosos libros, como “Galicia, os viños do fin do mundo” (1994), sériea “Alimentos de España: Hortalizas” (1992) e “Alimentos de España: froitas” (1992), “De tapas pola Coruña, Ferrol e Santiago” (1996), “Cociña madrileña” (2001) -con Isabel Corbacho- ou “O viño do mar” (2013), con fotografías de Xurxo Lobato ("Best Wine Book Award 2013" na categoría de libro de fotografía de bebida e viño de España).
Considerado un dos máis importantes informadores gastronómicos do país, era membro de número da Real Academia de Gastronomía desde 1994 e a súa homóloga galega. No seu haber, premios como o Nacional de Gastronomía (1991), o Nacional de Xornalismo “Vila e Condado de Noreña” (1995) e o Premio Nacional de Xornalismo Gastronómico Álvaro Cunqueiro (2014).







No hay comentarios:

Publicar un comentario

NON SE PUBLICARÁN COMENTARIOS ANÓNIMOS. SI O COMENTARISTA QUERE PERMANECER NO ANONIMATO, NON SE PUBLICARÁ O NOME.