Xornalismo é, escribir, publicar e transmitir o que non queren que se publique, escríbase e transmítase, o outro son "plumillas e relacións públicas da censura e a corrupción con premeditación e engano aos seus lectores".
CORES DO SALNÉS É UN BLO
G. Sobre todo crítico.

24 de diciembre de 2017

XA ESTÁ NO MERCADO A VOLANDEIRA DE CAMBADOS EVISCERADA E ETIQUETADA










A empresa Porto de Cambados saca ao mercado a primeira volandeira eviscerada i etiquetada de Galicia, certificada PescadeRías. Ante a persistencia da veda da vieira, a firma viuse abocada a orientarse a outra especie que tamén é moi valorada nas mesas do Nadal, pero sobre a que hai certa “picaresca”, pois adoita presentarse como zamburiña sen selo. Con esta etiquetaxe, no que figura a súa denominación real, así como o seu lugar de extracción, o consumidor ten todas as garantías do que está a adquirir. A volandeira preséntase eviscerada sobre a súa cuncha, en bandexas de doce unidades. Porto de Cambados aplicará a esta especie a mesma metodoloxía que á vieira, que tan bo rendemento deulle. “Pasadas as datas do Nadal, imos facer provisión de produto que ultraconxelaremos con todas as garantías para poder dispoñer del durante todo o ano”, explica a xerente, Mar Ambroa. Deste xeito, favorecerase que a restauración dispoña deste produto en épocas de gran consumo, como o verán, “gañando nicho á zamburiña de importación, que vén de Perú e Chile, sobre todo”. Tendo en conta que a vieira segue en veda, boa parte da frota da ría que se dedicaba á súa captura orientouse a este outro bivalvo, que está a alcanzar uns prezos moi interesantes en lonxa. A campaña de extracción de volandeira prolongarase ata o 30 de marzo.







No hay comentarios:

Publicar un comentario

NON SE PUBLICARÁN COMENTARIOS ANÓNIMOS. SI O COMENTARISTA QUERE PERMANECER NO ANONIMATO, NON SE PUBLICARÁ O NOME.