Xornalismo é, escribir, publicar e transmitir o que non queren que se publique, escríbase e transmítase, o outro son "plumillas e relacións públicas da censura e a corrupción con premeditación e engano aos seus lectores".
CORES DO SALNÉS É UN BLO
G. Sobre todo crítico.

11 de julio de 2017

ENTREGADOS OS PREMIOS DA CATA DE VIÑOS E AUGARDENTES DE GALICIA










O presidente da Xunta, Alberto Núñez Feijóo, subliñou que a aposta pola calidade e a internacionalización é clave para o futuro do sector vitivinícola. Díxoo na  Cata de viños e augardentes de Galicia que se celebrou onte en Cambados, que este ano é Capital Europea do Viño. No certame, que este ano incorpora novas categorías, participan 318 viños, 158 adegas e 5 denominacións de orixe. 

O viño Albariño da adega meañesa Paco e Lola foi nomeado como mellor veu branco do 2017 mentres que o premio ao mellor viño tinto do país é para a marca Lagariza, da adega Leira Millara, pertencente á denominación Ribeira Sacra.

Así se revelou durante o acto de entrega de premios Catas de Galicia 2017 que se celebrou este luns no Salón de Congresos e Exposicións José Pena de Cambados, Cidade Europea do Viño.

Nesta edición presentáronse á cata 318 viños de 158 adegas, pertencentes a 5 denominacións de orixe, coas súas mostras de variedades de viños tintos e brancos que foron analizadas por doce expertos catadores.


O acto de entrega dos premios da XIX Cata de Viños de Galicia, da XIX Cata de Augardentes de Galicia e da VI Cata de Licores Tradicionais 2017, foi presidido polo presidente da Xunta, Alberto Núñez Feijóo, que estivo acompañado pola alcaldesa de Cambados, Fátima Abal, o vicepresidente, Alfonso Rueda, a conselleira de Medio Rural, Ángeles Vázquez, a directora de Turismo de Galicia, Nava Castro, e adegueiros das diferentes denominacións de orixe de Galicia.
Feijóo referiuse á calidade dos viños e licores galegos e engadiu que actualmente en Galicia existen 30 denominacións de orixe e indicacións xeográficas no eido agroalimentario. A comunidade dispón tamén de varias institucións dedicadas a velar pola calidade: a Evega de Leiro, a Estación experimental de viticultura e enoloxía de Ribadumia e a futura Axencia Galega da Calidade Alimentaria. Ao fío disto, advertiu do perigo que supón mercar viños e licores sen etiquetar. “Cando alguén merca unha botella sen etiqueta está a mercar un descoñecido”, recordou Feijóo.
Cabe destacar que o sector vitivinícola é o noso sector agroindustrial máis exportador e na campaña 2015-2016 o sector incrementou as súas exportacións un 69%. O potencial do mercado chinés está a destacar nos últimos tempos






No hay comentarios:

Publicar un comentario

NON SE PUBLICARÁN COMENTARIOS ANÓNIMOS. SI O COMENTARISTA QUERE PERMANECER NO ANONIMATO, NON SE PUBLICARÁ O NOME.