Xornalismo é, escribir, publicar e transmitir o que non queren que se publique, escríbase e transmítase, o outro son "plumillas e relacións públicas da censura e a corrupción con premeditación e engano aos seus lectores".
G. Sobre todo crítico.

6 de mayo de 2017

O XUVEN NON PODE CO MORÓN

Fragata Morón vs Cambados C.E.V. (75-71)

Aceitunas Fragata Morón logrou sumar o segundo triunfo e terá a posibilidade o domingo de pasar a semifinais e deixar sen premio a un dos mellores equipos da tempada como é o Cambados Xuven Cidade Europea do Viño. Pero é que os xogadores locais fixeron un gran encontro que maniató aos galegos, primeiro, e logo non deixou que reaccionasen no último cuarto.

MVP: Mansour Kasse (Fragata): 21 puntos

Fragata Morón conseguiu darlle a volta á eliminatoria na serie grazas a un soberbio partido contra Xuven Cambados. Un encontro que exemplifica ás claras o que foi a LEB Prata: máxima igualdade e emoción ata o final. Aínda que Morón estivo a dominar durante todo o encontro, Xuven Cambados demostrou por que foi un dos mellores equipos da competición, chegando a poñerse por encima dos locais, a pesar das grandes vantaxes que cultivaron ao longo do partido. Aínda así, Morón leva o terceiro partido da eliminatoria e ten na súa man clasificarse para as semifinais dos play-off de ascenso a LEB Ouro.

Aprendeu dos dous partidos de Galicia o equipo de Rafa Rufián, que saíu a morder no ataque e non deixar ningunha opción ofensiva aos visitantes. Se nos partidos de ida Cambados demostrara gran ferocidad desde a liña de tres, neste cuarto foi Morón quen mandou: triplos de Javi Marín, Leo Cizmic e Mansour Kasse serviron para que os locais fósense mandando no marcador con solvencia durante toda a primeira parte. A iso sumábanse os puntos do MVP, Onda Keshinro, que xunto a José Alberto Jiménez e Kasse foron os nomes que lideraron unha actuación coral de todo o conxunto. Grazas á súa actuación, Aceitunas Fragata Morón íase ao final do primeiro período con 6 puntos de vantaxe (24-18).

No segundo cuarto, Morón seguiu pisando o acelerador cunha saída fulgurante. Triplo de Jesús Chagoyen, que se sobrepuxo á súa lesión para ofrecer uns minutos de moita calidade. A pesar dos intentos de Gelazonia e Quintela, Morón non cedía nin un milímetro nesta metade grazas a un Jiménez tocado pola varita do Deus do 6,75. Cambados, aínda así, non baixaba os brazos e recortaba a distancia, pero unha defensa estratosférica de Morón espantou todo intento de remontada (polo menos nesta parte) e posibilitou xogadas espectaculares, como un mate de Alo Marín para sufocar o lume e colaborar na vantaxe de dez puntos ao descanso. 42-32 reflectía o electrónico, pero non había nada asegurado.

De feito, tras o paso por vestiarios, Xuven Cambados pareceu reactivarse e a base de triplos e boas xogadas empezou a recortar e mesmo remontar ao Fragata Morón. Non foi por demérito dos xogadores de Rafa Rufián, que tiñan baixas sensibles pola acumulación de faltas rigorosas (Tyler Gaffaney levaba catro nos momentos máis importantes e non puido axudar aos seus compañeiros), senón porque Xuven é un auténtico equipazo, aínda que tivese as baixas de Osborne e Nkaloulou, que é dúbida para o domingo. Neste cuarto non se deu esa remontada dos galegos grazas á inestimable achega de Mansour Kasse, que se está convertendo nun dos xogadores máis importantes de Morón, e de Onda Keshinro. Imperiais os dous no rebote e letais na canastra rival. A recta final encarábase co marcador a lume vivo, con 57-53 no marcador e todas as frontes abertas.

E o final foi de película. Un triplazo de Mathew Andrew poñía por diante a Xuven Cambados e consumaba unha gran remontada dos visitantes. Jiménez contestaba con outro triplo, pero a veda da igualdade máxima abríase de novo. Esperaban 10 minutos de infarto no Pavillón Alameda. Ou iso parecía, porque Keshinro e Kasse llas ingeniaban para poñer terra polo medio unha vez máis no marcador (dous alley-oops do sengalés acendían unha bancada que parecía estar a piques de rebentar co equipo). Quintela contestaba a este refacho cun triplo, pero o intercambio de golpes empezaba a favorecer a Morón, que se atopaba moito máis fresco e sufocou todo intento de sublevación nun Alameda que espera con ganas o que podería ser o último partido dunha serie que está a ser espectacular. Ao final, 75-71.