Xornalismo é, escribir, publicar e transmitir o que non queren que se publique, escríbase e transmítase, o outro son "plumillas e relacións públicas da censura e a corrupción con premeditación e engano aos seus lectores".
CORES DO SALNÉS É UN BLO
G. Sobre todo crítico.

8 de febrero de 2017

"COCIÑANDO NA FIN DO MUNDO" GAÑA O PREMIO ÁLVARO CUNQUEIRO











Na nova edición do Premio de Xornalismo Gastronómico Álvaro Cunqueiro, concedido polo concello de Lalín no marco das actividades da súa Feira do Cocido, que este ano foi parar á peza documental "Cociñando na fin do mundo". O filme, que contou co patrocinio da Deputación de Pontevedra e o destino Turismo Rías Baixas no Festival de Málaga e que colabora na súa difusión, está dirixido polo vigués Alberto Baamonde e producido por Esmerarte Industrias Creativas.

No documental, un retrato da nova cociña galega a través dos cociñeiros e cociñeiras do Grupo Nove que ademais percorre as paisaxes das Rías Baixas nos que estes se inspiran, "tanto se recollen imaxes espectaculares do noso patrimonio natural como se amosa a calidade da nosa gastronomía.

"Cociñando na fin do mundo" impúxose a outros 32 traballos presentados ao certame xornalístico Álvaro Cunqueiro. A través das reflexións dos e das chefs do Grupo Nove, e coa participación de produtores, produtoras e outros e outras profesionais, o documental aborda o presente e o futuro da cociña galega. Ao longo da película amósanse tamén receitas tradicionais como o cocido, os viñedos da Denominación de Orixe Rías Baixas, a pesca da lamprea, a horta aromática da finca de Pepe Vieira ou o traballo da Misión Biolóxica, que produce variedades como o chícharo lágrima.
A Deputación de Pontevedra presentou en abril de 2016 o filme na segunda xornada do "Gastroweekend" no marco do Festival de Cine de Málaga. Co aforo completo, os e as presentes puideron coñecer a "revolución gastronómica" –tal como a definiu o director Alberto Baamonde- que se está producindo en Galicia mediante a combinación de tradición e vangarda, ademais de degustar elaboracións de Pepe Solla e Javier Olleros, compoñentes do Grupo Nove e galardoados con cadansúa estrela Michelín.





No hay comentarios:

Publicar un comentario

NON SE PUBLICARÁN COMENTARIOS ANÓNIMOS. SI O COMENTARISTA QUERE PERMANECER NO ANONIMATO, NON SE PUBLICARÁ O NOME.