Xornalismo é, escribir, publicar e transmitir o que non queren que se publique, escríbase e transmítase, o outro son "plumillas e relacións públicas da censura e a corrupción con premeditación e engano aos seus lectores".
CORES DO SALNÉS É UN BLO
G. Sobre todo crítico.

2 de octubre de 2016

PRIMER FESTIVAL DO ALBARIÑO EN PUERTO RICO








Máis de 30 marcas de viño protagonizarán o Primeiro Festival do Albariño-Rías Baixas de Puerto Rico,  para un fin de semana de actividades educativas.  

Ramón Huidobro, secretario xeral do Consello Regulador da Denominación de Orixe Rías Baixas, encabezará o fin de semana de catas educativas que se celebrarán na tenda de viños The House o sábado 22 e o domingo 23 de outubro.   

En cinco catas educativas, os participantes poderán degustar viños e aprender sobre as características das zonas de produción, os estilos de elaboración e as aptitudes gastronómicas da albariño, entre outros. Ademais da serie de catas, os visitantes de The House poderán gozar de degustacións de viños durante certas horas.

Estas xornadas son unha iniciativa conxunta de The House, Viajes & Vinos e o Consello Regulador da Denominación de Orixe Rías Baixas co obxectivo de fomentar a cultura do viño en Puerto Rico, cuxos consumidores teñen o albariño como unha das súas uvas brancas predilectas.

Temas e horarios das catas

Rías Baixas: uvas, terroirs e clima

Sábado 22 de outubro: 3:00 p. m.

A xeografía das Rías Baixas configura características importantes de clima e chan que fan desta denominación de orixe o territorio por excelencia para o cultivo da albariño. Descobre a influencia desa contorna nos viños de Rías Baixas, así como as zonas de produción, as variedades de uva cultivadas na denominación de orixe, as súas ensamblaxes e estilos.

A maxia dos Pazos de albariño

Sábado 22 de outubro: 5:00 p. m. 

O granito é pedra angular en Rías Baixas e tamén dos Pazos, unha construción señorial que é signo de identidade do territorio galego e fogar de moitas adegas a través de cuxos viños se revelarán aspectos históricos e culturais da produción de viño en Galicia, así como de territorio e estilos de elaboración da albariño.

Maridaxe Sushi

Domingo 23 de outubro: 11:00 a. m. 

Construídos a través da variedade branca albariño, os viños de Rías Baixas ofrecen unha versatilidade gastronómica que acha no sushi unha excelente harmonía e escusa para coñecer máis sobre o territorio onde se elaboran, as súas subzonas e os estilos de elaboración.

Albariño: unha variedade, moitos estilos

Domingo 23 de outubro: 3:00 p.m.

Estereotipada como variedade que produce viños fáciles e novos, a albariño é, pola contra, unha das grandes variedades brancas do mundo que pode expresarse cunha ampla gama de matices segundo o seu tipo de elaboración, desde viños frescos a viños de longas crianzas e mesmo espumosos.

Sabor boricúa e albariño

Domingo 23 de outubro: 5:00 p.m.

Os viños de albariño son excelentes harmonías para os sabores de Porto Rico, ejemplificados en frituras criollas que servirán para mostrar a versatilidade gastronómica dos viños das Rías Baixas, coñecendo ademais os diferentes terroirs desta denominación de orixe.








No hay comentarios:

Publicar un comentario

NON SE PUBLICARÁN COMENTARIOS ANÓNIMOS. SI O COMENTARISTA QUERE PERMANECER NO ANONIMATO, NON SE PUBLICARÁ O NOME.