Xornalismo é, escribir, publicar e transmitir o que non queren que se publique, escríbase e transmítase, o outro son "plumillas e relacións públicas da censura e a corrupción con premeditación e engano aos seus lectores".
CORES DO SALNÉS É UN BLO
G. Sobre todo crítico.

31 de enero de 2016

GRAN VICTORIA DO XUVEN

A escuadra galega anima a parte baixa da clasificación co seu triunfo en terras andaluzas, que lle fai abandonar a penúltima posición da táboa. O seu rival non logra atopar a regularidade que presidiu o seu inicio de tempada.

Cinco minutos igualados deron paso a un 0-10 galego para tomar o mando (10-18). Xuven Cambados rompía a barreira da decena no arranque do segundo período (18-32) e chegaba a dominar por 15 tantos. Os sevillanos reaccionaban cun 10-0 para chegar con "vida" ao descanso (34-42). Á volta á cancha, Olivas Fragata Morón facía a goma, sen poder baixar dos 7-8 tantos en contra. Nos instantes finais do terceiro acto, os de Javier Fijo colocábanse a 5 (53-58), pero o seu rival respondía cun 2-10 (55-68). Tocaba volver remar: parcial 9-0, roto cun 0-5 galego (64-73). O tempo íase consumindo, pero aos locais restáballes unha bala: 72-75 a 3 para acabar. Catro tiros libres sen fallo dos visitantes evitáronlles xa sobresaltos ata o final do choque.

A clave: 6 de 15 en tiros libres para os locais. Polos visitante, 24 puntos de Joel Almeida, con 5 triplos, para 27 de valoración.