Xornalismo é, escribir, publicar e transmitir o que non queren que se publique, escríbase e transmítase, o outro son "plumillas e relacións públicas da censura e a corrupción con premeditación e engano aos seus lectores".
G. Sobre todo crítico.

1 de noviembre de 2015

VICTORIA IMPORTANTE DO XUVEN

Xuven Cambados 73 – Instituto de Fertilidad Clínicas Rincón 69

Tras tres derrotas consecutivas, os pupilos de Miguel Ángel Hoyo reencontráronse coa vitoria ante a súa afección, aínda que para iso tiveron que pasar un "mal grolo" e esperar a resolver cun 8-0 nos dous minutos finais.

Xuven Cambados escapábase nas postrimerías do acto inicial grazas a un 9-0 (22-12). Os mozos xogadores malagueños non acusaban o golpe e ían reducindo aos poucos a súa desvantaxe ata igualar o encontro ao descanso (39-39). Á volta dos vestiarios, o bloque galego volvía abrir distancia (53-43 tras un 8-0 de saída). Unha canastra de Alberto Rodríguez poñía o 61-52 no comezo do acto final, antes de que IF Clínicas Rimcón dese a volta ao choque cun 0-11. E cun triplo de Ignacio Rosa, os malagueños poñían o medo no corpo á inchada de O Pombal (65-69). Quedaban 2 minutos e medio por xogarse e Xuven pechou o seu aro baixo sete chaves para levar a vitoria cun 8-0.

A derrota do Instituto de Fertilidade Clínicas Rincón  ante Xuven Cambados 73-69, e  onde os malagueños tiveron que remontar ata en dúas ocasións un encontro que se puxo moi complicado, pero finalmente escapouse por pequenos detalles nos últimos segundos de partido. Un triplo cando expiraba a posesión galega e unha antideportiva afundiron as esperanzas dun Clínicas Rincón que segue aprendendo dunha categoría na que vai dando mostras de crecer semana tras semana.

A clave: 8-0 decisivo para os galegos, cun Adrián Chapela líder en valoración: 14, con 9 puntos, 4 rebotes e 4 asistencias.

Derrota do Instituto de Fertilidade Clínicas Recuncho en Pontevedra ante Xuven Cambados por 73-69. Os malagueños tiveron que remontar ata en dúas ocasións un encontro que se puxo moi complicado, pero finalmente escapouse por pequenos detalles nos últimos segundos de partido. Un triplo cando expiraba a posesión galega e unha antideportiva afundiron as esperanzas dun Clínicas Recuncho que segue aprendendo dunha categoría na que vai dando mostras de crecer semana tras semana.