Xornalismo é, escribir, publicar e transmitir o que non queren que se publique, escríbase e transmítase, o outro son "plumillas e relacións públicas da censura e a corrupción con premeditación e engano aos seus lectores".
CORES DO SALNÉS É UN BLO
G. Sobre todo crítico.

2 de diciembre de 2014

A GUÍA REPSOL CONCEDE 37 SOLES A RESTAURANTES GALEGOS






A Guía Repsol 2015, presentada esta mañá en Madrid, concedeu ao restaurante do cociñeiro galego Pepe Solla, “Casa Solla”, en Poio (Pontevedra), o seu terceiro Sol Repsol entrando no prestixioso grupo de mellores restaurantes do ano.
A edición 2015 desta prestixiosa guía, outorgou dous Soles Repsol a nove restaurantes galegos sendo recoñecidos, deste xeito, pola súa calidade excelente en cociña e servizo no restaurante. Un ano máis recibiron os dous Soles ‘Culler de Pau’, ‘D'Berto’, ‘Galileo’ e ‘Pepe Vieira’. Únense a este grupo como novidade ‘Acio’, ‘Alborada’, ‘Maruja Limón’, ‘Retiro da Costiña’ e ‘Yayo Daporta’.


Así mesmo, 16 restaurantes galegos foron recoñecidos polo equipo de expertos deste manual con un Sol Repsol o que lles confire a distinción de cociña de gran calidade e variedade suficiente. Estes restaurantes son, unha edición máis, ‘A Taberna’, ‘As Garzas’, ‘Casa Bóveda’, ‘Casa Marcelo’, ‘Dos Reis’, ‘El Refugio’, ‘España’, ‘La Taberna de Rotilio’, ‘Nito’, ‘Pablo Gallego’, ‘Pulpeira de Melide’, ‘Silabario’, e ‘Toñi Vicente’. Como novidade, obteñen o seu primeiro Sol Repsol ‘A Estación’, ‘A Gabeira’ e ‘Ábore da Veira’.


Galicia suma, deste xeito, un total de 37 Soles Repsol -8 máis que o pasado ano- que distinguen a 26 restaurantes galegos – dous máis que na edición 2014-.
Os Soles Repsol son outorgados pola Asociación de Amigos da Real Academia de Gastronomía e a Cofradía de la Buena Mesa. Con eles certifícase a excelencia culinaria, a calidade da materia prima e a súa execución, o respecto pola cociña da rexión, a súa carta de viños e o servizo de mesa e sala. En definitiva, recoñécense todas as calidades dun restaurante que inciden positivamente na experiencia do viaxeiro.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

NON SE PUBLICARÁN COMENTARIOS ANÓNIMOS. SI O COMENTARISTA QUERE PERMANECER NO ANONIMATO, NON SE PUBLICARÁ O NOME.