Xornalismo é, escribir, publicar e transmitir o que non queren que se publique, escríbase e transmítase, o outro son "plumillas e relacións públicas da censura e a corrupción con premeditación e engano aos seus lectores".
CORES DO SALNÉS É UN BLO
G. Sobre todo crítico.

30 de diciembre de 2013

APOIO AO RESTAURANTE CULLER DE PAU





Por carecer de licenza de apertura, ese é o motivo que esgrime o Concello do Grove para que hoxe luns se proceda ao precinto do restaurante Culler de Pau, o único con estrela Michelin que existe na localidade.
O propietario, Javier Olleros, confía en que o goberno local axilice os trámites burocráticos do expediente de reposición da legalidade, para poder reabrir canto antes o establecemento. Para iso terá de demoler unha pequena parte do inmoble.
Os problemas para Culler de Pau derivan do enfrontamento entre o construtor local, Óscar Miniño, e o ex alcalde socialista do Grove, José Antonio Cacabelos e o seu concelleiro de Turismo, Jorge Olleros (irmán do estrela Michelin).
Segundo chegou a dicir o propio Cacabelos, o empresario local Óscar Miniño "perségueme politicamente e como persoa a causa dun desmesurado afán de revancha e vinganza", o motivo segundo o ex alcalde era que lle expedientaran varias das súas obras e o Concello denunciouno por usurpar e pechar un camiño público.
Entre a multitude de denuncias presentadas polo construtor figuraba unha contra o local de Culler de Pau por abrir o público cunha simple licenza provisional de actividade.
O Tribunal Superior de Xusticia de Galicia deulle finalmente a razón ao construtor obrigando o Concello do Grove ao precinto ata que o propietario derrube un pequeno oco do local e obteña a licenza de actividade.
Olleros e o seu equipo adoitaban tomarse unhas vacacións no negocio a principios de xaneiro, decidiu precipitar os acontecementos e iniciar xa o seu periodo de descanso.A intención do chef é reabrir o negocio en menos de tres meses, e de non ser posible, no caso de que o proceso se dilate no tempo, non descarta -aínda que tampouco o desexa- unha pechadura definitiva e o seu traslado a outro lugar.

As redes sociais xa se fan eco da nova e creouse un grupo de apoio en Facebook co nome " APOIO AO RESTAURANTE CULLER DE PAU " e que en poucos dias conta con case 2500 membros.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

NON SE PUBLICARÁN COMENTARIOS ANÓNIMOS. SI O COMENTARISTA QUERE PERMANECER NO ANONIMATO, NON SE PUBLICARÁ O NOME.