O chef do restaurante Pandemonium, Antonio
Botana, presentou unha recreación do menú da primeira cea da Festa do
Albariño, celebrada en 1953, e que vai ofrecer no seu establecemento
dende o 24 de xullo ata o 4 de agosto, coincidindo coas datas da
celebración albariñense.
O acto desenvolveuse na horta da familia
Botana Cabanillas onde, hai 60 anos, fundouse a festa cunha cea e
cata-concurso organizada tras unha aposta cruzada entre o letrado
Bernardino Quintanilla e Ernesto Zárate.
O cociñeiro estivo acompañado polo
alcalde, Luis Aragunde. Tamén estivo presente o propietario de adegas
Zárate, Eulogio Pomares, que vai colaborar nesta iniciativa co
restaurador. Ademais presentou neste acto unha botella de albariño
gardada polo seu tio avó, Ernesto Zárate, un viño gañador do premio no
terceiro concurso, en 1955.
Á presentación tamén acudíu o xerente de
Esperanza Salnés, Augusto Chaves, entidade que percibirá un 7% da
recadación que se acade coa comercialización do menú histórico. Este
baséase no que degustaron os fundadores da festa e mailos asistentes aos
primeiros xantares albariñenses dos anos 50. A recreación do mesmo
consiste en aperitivos a base de empanada de xoubas, mexillóns en
emulsión cítrica; entradas con xugo da esencia de bogavante, verduras e
herbas, moluscos sobre un caldo acidulado de algas, polbo en xugo de
azafrán como unha mariñeira, galo de casa nun guiso de améndoas, ademais
de postres e bebidas. O custe único será de 54 euros.
No hay comentarios:
Publicar un comentario
NON SE PUBLICARÁN COMENTARIOS ANÓNIMOS. SI O COMENTARISTA QUERE PERMANECER NO ANONIMATO, NON SE PUBLICARÁ O NOME.