DIARIODEGASTRONOMIA.COM
O libro "Rías Baixas: Territorio Gastronómico", unha obra editada pola Diputación de Pontevedra, recibiu o premio Gourmand, Best in the World (Mellor do mundo), na categoría Best Local Cuisine (Mellor cociña local).
A publicación, coordinada por Uqui Permui e Marta Lucio, percorre un lugar no norte de España, onde o mar entra cun sinuoso perfil e provoca un hábitat especial para a reprodución de determinados peixes e mariscos e un microclima para a terra: Ríalas Baixas. Un lugar cunha determinada forma de entender e crear a gastronomía. O libro introdúcenos por medio de entrevistas, realizadas polos escritores Manuel Gago e Jorge Guitián, na cociña de nove prestixiosos cocineros como Pepe Solla (Casa Solla), Iñaki Bretal (Eirado dá Leña), Xoxe Torres Cannas (Pepe Vieira), Roberto Filgueira (Eirado dá Leña), Antonio Botana (Pandemonium), Alberto González Prelcic (Silabario), Javier Olleros (Culler de Pau), Rafael Centeno Moyer (Maruja e Limón), Pablo Romeu (Allo e Aceite) ou Yayo Daporta (Yayo Daporta), que nos falan dos seus procesos creativos. Os nove cocineros detallan ademais vinte e seis receitas fotografadas por Francesc Guillamet. Un libro de autor, perfecto para aqueles que queiran, non só descubrir, senón saborear este lugar.
Rías Baixas: Territorio Gastronómico
Publicado por: Diputación de Pontevedra Fecha de salida: Julio 2011 Formato: 21 x 29.7 cm. 270 pages |
Xornalismo é, escribir, publicar e transmitir o que non queren que se publique, escríbase e transmítase, o outro son "plumillas e relacións públicas da censura e a corrupción con premeditación e engano aos seus lectores".
CORES DO SALNÉS É UN BLOG. Sobre todo crítico.
CORES DO SALNÉS É UN BLOG. Sobre todo crítico.
2 comentarios:
gostaríame saber con cantos cartos dos impostos que que tamen eu pagho á diputasión foron para subencionar este libro. Alghén coñese iste dato?
A verdade é que quixéramos saber tantas cousas..................... e os políticos ocultandonos continuamente datos. De tódolos xeitos penso que estes cartos non están de todo mal empregados.
Publicar un comentario
NON SE PUBLICARÁN COMENTARIOS ANÓNIMOS. SI O COMENTARISTA QUERE PERMANECER NO ANONIMATO, NON SE PUBLICARÁ O NOME.