O documental "Albariño Rías Baixas: da tradición ao mundo", producido e dirixido por Pablo Alonso González, científico do CSIC, estreouse onte na VIII edición do "Festival Internacional de Cinema de Viño e Cava", en Vilafranca de Penedès. Sobre a película Primeira parte dunha triloxía documental sobre a revolución do viño en Galicia, Albariño RíasBaixas: da tradición ao mundo explica a historia e a actual situación do albariño, un viño tradicionalmente minoritario e pouco coñecido que colleu fama mundial. Aínda así, a creación da Denominación de Orixe Rías Baixas e a industrialización do viño xeraron conflitos e debates sobre a tipicidade do albariño, e creou a demanda de elaborar viños alternativos e auténticos que reflictan a terra. Algunhas das adegas e persoas vinculadas á sumillería, enoloxía e ao xornalismo gastronómico máis coñecidas da zona narran esta historia de éxitos, emocións… e viño. Director: Pablo Alonso González Xénero: Documental Ano: 2018 Duración: 89 min País: España Idiomas: Castelán Produtor: Pablo Alonso González
Xornalismo é, escribir, publicar e transmitir o que non queren que se publique, escríbase e transmítase, o outro son "plumillas e relacións públicas da censura e a corrupción con premeditación e engano aos seus lectores".
CORES DO SALNÉS É UN BLOG. Sobre todo crítico.
CORES DO SALNÉS É UN BLOG. Sobre todo crítico.
18 de noviembre de 2018
ESTREOUSE O DOCUMENTAL "ALBARIÑO RÍAS BAIXAS: DA TRADICIÓN AO MUNDO"
O documental "Albariño Rías Baixas: da tradición ao mundo", producido e dirixido por Pablo Alonso González, científico do CSIC, estreouse onte na VIII edición do "Festival Internacional de Cinema de Viño e Cava", en Vilafranca de Penedès. Sobre a película Primeira parte dunha triloxía documental sobre a revolución do viño en Galicia, Albariño RíasBaixas: da tradición ao mundo explica a historia e a actual situación do albariño, un viño tradicionalmente minoritario e pouco coñecido que colleu fama mundial. Aínda así, a creación da Denominación de Orixe Rías Baixas e a industrialización do viño xeraron conflitos e debates sobre a tipicidade do albariño, e creou a demanda de elaborar viños alternativos e auténticos que reflictan a terra. Algunhas das adegas e persoas vinculadas á sumillería, enoloxía e ao xornalismo gastronómico máis coñecidas da zona narran esta historia de éxitos, emocións… e viño. Director: Pablo Alonso González Xénero: Documental Ano: 2018 Duración: 89 min País: España Idiomas: Castelán Produtor: Pablo Alonso González
No hay comentarios:
Publicar un comentario
NON SE PUBLICARÁN COMENTARIOS ANÓNIMOS. SI O COMENTARISTA QUERE PERMANECER NO ANONIMATO, NON SE PUBLICARÁ O NOME.