Xornalismo é, escribir, publicar e transmitir o que non queren que se publique, escríbase e transmítase, o outro son "plumillas e relacións públicas da censura e a corrupción con premeditación e engano aos seus lectores".
CORES DO SALNÉS É UN BLOG. Sobre todo crítico.
CORES DO SALNÉS É UN BLOG. Sobre todo crítico.
24 de octubre de 2018
ANTONIO BOTANA FICHA POLO FAMOSO RESTAURANTE OURENSÁN "SAN MIGUEL"
Non por reiteralo perde forza, pero o certo é que ultimamente o gremio dos cociñeiros en Galicia parécese máis á tempada de fichaxes dos clubs de fútbol. Hai substitucións, incorporacións, baixas e altas, enroques e, como non podería ser doutra forma, novas e inminentes aperturas.
Neste sentido, Ourense -unha das cidades que máis se está renovando neste quebracabezas de gastrónomos- está de parabén coa chegada de Antonio Botana (integrante do Grupo Nove) que, sen deixar de lado o seu establecemento cambadés, Pandemonium, desde fai un par de semanas asesora gastronómicamente ao Restaurante San Miguel, onde ademais dunha renovación “tranquila” da súa carta -como apunta o chef- está encargado da área de negocio de eventos e banquetes do establecemento con máis historia na cidade (setenta anos desde a súa fundación). “Non pretendemos dar volta a todo, ao contrario -salienta Botana- aquilo que vemos que funciona potenciámolo. Pero si que estamos a dar un paso á cociña máis tradicional, sen apenas escumas nin esferificaciones; apuntamos a unha cociña de poucos elementos que é a que me caracteriza, de bo produto, máis sabor e menos internacionalización en canto a elaboracións”, apunta o cociñeiro, que finaliza sentenciando que “facemos o que sabemos: produto máis tradición cun toque de vangarda, que é o selo da miña cociña”.
Fonte: La Alacena Roja
No hay comentarios:
Publicar un comentario
NON SE PUBLICARÁN COMENTARIOS ANÓNIMOS. SI O COMENTARISTA QUERE PERMANECER NO ANONIMATO, NON SE PUBLICARÁ O NOME.