Xornalismo é, escribir, publicar e transmitir o que non queren que se publique, escríbase e transmítase, o outro son "plumillas e relacións públicas da censura e a corrupción con premeditación e engano aos seus lectores".
CORES DO SALNÉS É UN BLO
G. Sobre todo crítico.

26 de noviembre de 2017

VICTORIA SUFRIDA DO XUVEN EN ZAMORA

O partido arrincaba cos amarelos facendo dano na zona e superando no marcador xa nos primeiros minutos ao CB Zamora. Aínda así, os zamoranos aguantaban o ritmo, e con cinco minutos transcorridos tan só ían cinco abaixo. Pero pasada a primeira metade do primeiro cuarto, Saulo Hernández pedía tempo morto cando os visitantes comezábanse a escapar no marcador (8-18). Cambio na defensa zamorana que deu pouco resultado, acabando o primeiro cuarto 14-25. O segundo cuarto comezaba cun máis que acertado Cambados desde a liña de tres, o que lles levaba a poñerse 14 arriba, e a Saulo a pedir tempo morto. Un tempo morto que de pouco serviría, os visitantes seguían acertados no tiro e poñían o máis vinte no marcador (24-44). Sería da man de Chris Hansen como o CB Zamora recortaría distancias, reenganchando á afección cun triplo, e toleando Chiqui Barros cos seus xogadores.
A defensa zamorana comezara a funcionar, provocando posesións longas nos rivais que moitas veces vían esgotado o tempo. Pero o problema local viría en ataque, cos zamoranos sen ideas para exceder a férrea defensa galega, onde non atopaban tiros cómodos. Novamente Hansen sería o encargado de subir a moral, cun 2+1 que poñía aos zamoranos en menos 16 a vinte e sete segundos para o descanso. Un erro na marca defensiva dos zamoranos, permitía aos galegos aumentar a vantaxe no último segundo antes do descanso (32-50). Tras o paso polos vestiarios algo tivo que pasar no do CB Zamora. Os zamoranos continuaron coa súa boa defensa, á que se uniu un aumento no acerto en ataque. Hansen e Libroia enchufados, facían que o Zamora aos poucos as distancias fósense recortando. Un dous máis un de Chris Hansen poñía a desvantaxe en nove puntos. Con esa desvantaxe, a xogadores viñeron arriba, a bancada contaxiábase e aos cambadeses entrábanlles os nervios. Proba diso, é a técnica pitada ao adestrador de Cambados, que outorgaba ao CB Zamora tiro libre máis un ataque. Un ataque no que Ervin anotaría de tres para poñer o 61-62 no marcador. Os zamoranos seguían provocando erros no ataque galego e Adrián Méndez culminaba a remontada cun triplo para poñer o 70-68 no marcador e aos zamoranos por primeira vez por diante. A efectividade dos zamoranos foi tal, que no terceiro cuarto conseguiron anotar 38 puntos, deixando aos galegos en 18 puntos anotados. O último cuarto comezaba igual que acababa o terceiro, cos zamoranos enchufados en ataque, movendo o balón rápido e capturando un alto número de rebotes. Así, conseguiron poñerse seis tantos arriba, 76-70, a falta de 6 minutos.
A alegría pouco duraría nos locais, que acusando o cansazo físico e co cambio a defensa en zona mixta, con individual sobre Hansen e Libroia, os ataques empezaríanse a atascar. Para máis inri, CB Zamora cargábase rápido de faltas. Ademais, unido a esa baixada na anotación, os cambadeses comezaron a anotar coa mesma soltura que o fixeron durante a primeira parte. A dous minutos do final, aínda había esperanza nos locais, a pesar de que o Xuven lograra de novo facerse co mando do partido (79-83). As decisións locais en ataque comezaron a ser erróneas, buscando o tiro exterior ante a aparente falta de tempo, o que levou a fallos nos tiros, e nesta ocasión, ninguén collía os rebotes. No outro lado da pista, Cambados mostrábase de novo moi acertado en ataque forte no rebote ofensivo. Xa no último minuto, Ervin anotaría un triplo que poñía ao zamoranos catro abaixo. Algo que de nada serviría, cun Cambados que manexou que dá xenio eses instantes finais do encontro (85-89).

Cambados Cidade Europea facendo un baloncesto moi sólido e demostrando que están a mellorar semana a semana. Do 21-44 do segundo cuarto pasouse ao 67-68 do terceiro, nunha remontada baseada no bo traballo de Chris Hansen e Brett Ervin. Con todo pagaron o esforzo nos minutos finais, nos que os galegos estiveron máis acertados e sentenciaron a vitoria desde o tiro libre.