Xornalismo é, escribir, publicar e transmitir o que non queren que se publique, escríbase e transmítase, o outro son "plumillas e relacións públicas da censura e a corrupción con premeditación e engano aos seus lectores".
CORES DO SALNÉS É UN BLO
G. Sobre todo crítico.

1 de noviembre de 2017

V XORNADAS DE DEGUSTACIÓN E MARIDAXE DAS AUGARDENTES E LICORES TRADICIONAIS














"O Consello Regulador das Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia consolida os seus Xornadas de Degustación e Maridaxe cunha actividade moi especial". Así o indicou o presidente deste organismo, José Antonio Feijóo, durante a presentación de actividades desenvolvida días pasados no Salón de Plenos do Concello de Cambados que acollerá a vila na fin de semana. Devandito acto estivo presidido polo concelleiro de Enoturismo cambadés, José Ramón Abal.


"Por primeira vez, sacaremos os alambiques á rúa para ofrecer en directo o proceso de destilación do augardente de Orujo de Galicia. Con esta actividade poñeremos o broche de ouro a dúas intensas xornadas coas que buscamos promocionar a calidade e o potencial dos Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia", afirmou José Antonio Feijóo, que se encargou de desagregar o amplo programa de actos.

A destilación en vivo terá lugar o próximo 5 de novembro ás 17.00 horas. O acto está aberto ao público e desde o Consello Regulador animan a veciños e visitantes a asistir a unha actividade na que poderán coñecer esta arraigada tradición.

Inauguración Ao son dá Augardente

En canto ao resto do programa, as V Xornadas de Degustación e Maridaxe dás Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia darán comezo o sábado 4 de novembro no Salón de Congresos e Exposicións José Pena de Cambados. Tras a inauguración oficial desta cita, a vogal do Consello Regulador e enóloga, Sonia Otero, protagonizará unha cata comentada ás 17.00 horas. Baixo o título Ao son dá augardente, guiará a todos os asistentes nunha sesión chea de sonoras e agradables sorpresas.

Unha vez concluída esta sesión, ao redor das 19.00 horas, celebrarase o primeiro dos dous Talleres de Cociña e Coctelería de Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia con produtos galegos con distintivo de calidade. Nesta actividade, o chef José Manuel Mallón, do Espazo Gastronómico Remollo, preparará pratos maridados con cócteles do barman Anxo Camiña. Nestas elaboracións, utilizaranse os destilados amparados polas distintas Indicacións Xeográficas (Bagazo de Galicia, Augardente de Herbas de Galicia, Licor de Herbas de Galicia e Licor Café de Galicia), ademais de produtos pertencentes a outros Consellos Reguladores. Entre eles atópanse a Castaña de Galicia, Torta de Santiago, Mel de Galicia, Mexillón de Galicia, Queixo Cebreiro, Tenreira Galega ou a Faba de Lourenzá.

José Antonio Feijóo aproveitou a presentación de hoxe para "agradecer, un ano máis, o apoio prestado por parte dos nosos colaboradores, entre os que se atopan distintos Consellos Reguladores agroalimentarios galegos, así como o CIFP Carlos Oroza, aos que nesta ocasión engadimos a colaboración da empresa Porto de Cambados. Sen eles, non sería posible o desenvolvemento desta importante cita", expuxo Feijóo.

Ampliación de prazas

Xa para a mañá do domingo resérvase un novo showcooking que dará comezo ás 13.00 horas, tamén no Salón José Pena de Cambados. Nesta ocasión, os protagonistas serán o cociñeiro do Hotel Eurostars A Toja, Francisco Castro, e o chef do Casino A Toja, Mark Wernink, que harmonizarán os seus pratos cos cócteles creados polo barman Anxo Camiña. Este último tamén dirixirá a sesión de coctelería da xornada anterior.

Con respecto ao número de prazas, José Antonio Feijóo anunciou que "dada a excelente resposta que sempre tiveron estas actividades, apostamos nesta quinta edición por ampliar a 100 o número de prazas dispoñibles tanto para a cata comentada como para os showcookings. Todas as propostas son de carácter gratuíto". A reserva de prazas deberase formalizar por inscrición no Departamento de Turismo de Cambados a través do teléfono 986 520 786 ou do e-mail turismo@cambados.es.

Túnel de Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia

Durante as V Xornadas de Degustación e Maridaxe dás Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia tamén se ofrecerá unha nova edición do Túnel de Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia. Máis dun centenar de referencias estarán expostas nun espazo anexo ao salón principal do José Peña.

Dispostas por Indicación Xeográfica Protexida (Orujo de Galicia -que inclúe augardente e augardente envellecido-, Augardente de Herbas de Galicia, Licor de Herbas de Galicia e Licor Café de Galicia), os visitantes poderán comprobar o amplo abanico de posibilidades que ofrecen os destilados galegos con selo de calidade e orixe aos consumidores. Este espazo expositivo e de cata permitirá a degustación dunha gran cantidade de produtos dispoñibles actualmente no mercado.






No hay comentarios:

Publicar un comentario

NON SE PUBLICARÁN COMENTARIOS ANÓNIMOS. SI O COMENTARISTA QUERE PERMANECER NO ANONIMATO, NON SE PUBLICARÁ O NOME.