Xornalismo é, escribir, publicar e transmitir o que non queren que se publique, escríbase e transmítase, o outro son "plumillas e relacións públicas da censura e a corrupción con premeditación e engano aos seus lectores".
CORES DO SALNÉS É UN BLO
G. Sobre todo crítico.

25 de febrero de 2017

REMONTADA DO XUVEN PARA UNHA ESPECTACULAR VICTORIA

Victoria do Xuven Cambados Cidade Europea do Viño por 76-63 ante o do Coviran Selecta  nun encontro que os locais remontaron tras o descanso grazas ao seu defensa e á súa capacidade anotadora. Adrián Chapela con 9 puntos ao comezo do terceiro cuarto foi clave para darlle o mando do partido ao seu equipo. O máximo anotador do encontro foi Brantley Osborne con 16 puntos, 11 deles no último cuarto. O mellor dos visitantes foi Tyran De Lattibeaudiere con 13 puntos e 22 de valoración. Os galegos anotaron 51 puntos na segunda parte.

Dúas canastras consecutivas do Cambados Cidade Europea do Viño inauguraron o electrónico de O Pombal, que recibiu a Joel Almeida cunha gran ovación. Precisamente foi o de Cabo Verde o que se botou o peso ofensivo do equipo sobre as súas costas nas primeiras xogadas e, unido a Jesús Fernández, déronlle a volta ao resultado. O Coviran Selecta tomou o mando do choque e impuxo o seu ritmo. Os visitantes, que defenderon a un gran nivel, deixaron ao seu rival en tan só 10 puntos anotados durante os primeiros 10 minutos. Aos dous protagonistas roxinegros uníuselles un Tyran De Lattibeaudiere que permitiu ao cadro de Pablo Pin acabar o primeiro cuarto cunha vantaxe de oito puntos (10-18).

Esporeados pola súa afección, os locais saltaron cunha marcha máis ao comezo do segundo acto. A ritmo de triplos de Juan Rubio o equipo de Manu Santos foi comprimindo o encontro ata o punto de chegar a poñerse por diante cun lanzamento exterior do mesmo protagonista. Ao Coviran Selecta custoulle un mundo anotar no inicio do segundo cuarto e só un triplazo de Carlos Corts permitiulle sumar tres puntos nos primeiros minutos. A volta a pista de Jesús Fernández volveu darlle luz ao ataque roxinegro, que encadeou un parcial de 0-9 para irse ao descanso co resultado de 25-32 tras unha canastra sobre a bucina de Adrian Bowie, que se percorreu a pista en menos de 5 segundos.

A irrupción de Adrián Chapela no inicio do terceiro cuarto con 9 puntos case seguidos permitiulle ao Cambados Cidade Europea do Viño darlle a volta ao partido e coller o mando do marcador. Ao Coviran Selecta cada vez custáballe máis anotar e isto foi aproveitado polos locais para finalizar o terceiro cuarto por diante. Só Iván Martínez con dous triplos, un deles desde a súa casa, e unha canastra case imposible de Alejandro Bortolussi achegaron ao seu equipo (50-48).

A dinámica do choque non cambiou ao comezo do último período e os locais volveron ao parqué como un ciclón. A través dunha boa defensa e dun mellor ataque foron estirando a súa vantaxe ata situarse por encima da decena. O Coviran Selecta non vía aro e tardou máis de cinco minutos en sumar os seus primeiros puntos. O Cambados Cidade Europea do Viño acabou vencendo por 76-63, triunfo que o sitúa empatado na clasificación xunto ao conxunto roxinegro, que puido salvar o basket average co conxunto galego.

Ficha técnica:
Cambados Cidade Europea do Viño 2017: Adrián Chapela 9, Charles Nkaloulou 6, Juan Rubio 12, Shota Gelazonia 2 e Brantley Osborne 16 (quinteto titular) Matthew Don 6, Adria Baiget 7, Mauricio Cheda 4, Pedro Romeu 6 e Erik Quintela 8.

Coviran Selecta: Carlos de Cobos 6, Adrian Bowie 11, Joel Almeida 6, Tyran De Lattibeaudiere 13 e Jesús Fernández 11 (quinteto titular)  Alejandro Bortolussi 2, Cristian Uta 2, Iván Martínez 8, Ivan Milekovic 0, Carlos Corts 4, Pablo García  non xogou e Edu Pérez non xogou.

Árbitros: Juan Alberto Pinela e Alfonso Olivares. Sen eliminados.

Incidencias: Partido correspondente á vixésimo segunda xornada de competición en LEB Prata disputado no pavillón Ou Pombal de Cambados ante 600 espectadores, 20 deles do Coviran Selecta.