Xornalismo é, escribir, publicar e transmitir o que non queren que se publique, escríbase e transmítase, o outro son "plumillas e relacións públicas da censura e a corrupción con premeditación e engano aos seus lectores".
CORES DO SALNÉS É UN BLO
G. Sobre todo crítico.

2 de enero de 2017

ELIXIDOS OS MELLORES VIÑOS DE ESPAÑA 2016














Os membros da Asociación Española de Xornalistas e Escritores do Viño (AEPEV) elixiron na súa VIII Edición os Mellores Viños e Espirituosos de España nunha votación a dobre volta na que tomaron parte máis do 90% dos seus membros e no que tiveron que decidir entre as 1055 marcas propostas na primeira fase do concurso, das que pasaron á final un total de 143 viños e 41 espirituosos nos 11 capítulos aos que optaban.

Andalucía, con oito viños e espirituosos e Galicia, con sete, erixíronse nas Comunidades Autónomas máis laureadas destes premios, ás que acompañaron Cataluña e Castela e León, con catro marcas; Castela-A Mancha e Comunidade Valenciana, con tres marcas; Estremadura con dúas marcas e Navarra e País Vasco, cunha marca en cada caso.

O viño máis votado con 115 puntos foi Don PX 1986 Gran Reserva, da DOP Montilla-Moriles, que recibirá o Premio Federación Internacional de Xornalistas e Escritores do Viño (FIJEV) ao quedar por diante de Pago do Vigairo Petit Verdot  Rosado 2015, Vino da Terra de Castela, con 110 puntos e Gramona Imperial Brut Gran Reserva 2008, de Cava Gramona con 101 puntos, que lle valeron o Premio Hotel Ritz ao espumoso máis votado. O Premio Lavinia ao xeneroso máis votado recaeu en Tío Pepe en Rama, de González Byass, acollido ás DOP Xerez-Manzanilla de Sanlúcar e o Premio Santa Cecilia ao espirituoso máis votado ao Pazo de Señoráns Bagazo Branco, da DE Bagazo de Galicia.

Por denominacións de orixe e específicas, os maiores galardóns caeron en Montilla Moriles con catro, seguida de Cava, con tres; Rías Baixas, Xerez-Manzanilla de Sanlúcar e Bagazo de Galicia, con dous e Navarra, Rioxa, Ribeira de Douro, Cigales, Utiel-Requena, Valencia, Viños da Terra de Castela, Viños da Terra de Estremadura, Conca de Barberá, Valdeorras, Viños da Terra de Castela e León, Toro, Brandy de Xerez e Bagazo de Galicia, cunha en cada caso. Un total de cinco produtos atópanse fóra de denominación.

Dos 184 viños e espirituosos que pasaron á fase final, 47 pertencen a Andalucía, 27 a Castela e León, 22 a Galicia, 20 a Castela-A Mancha e Cataluña, 11 á Rioxa, 9 á Comunidade Valenciana, 6 a Estremadura, 3 a Canarias, dúas a Aragón, Baleares e Murcia e 1 a Cantabria e País Vasco. A adega máis galardoada foi Hispano-Suízas con tres premios: Impromptu Rosé 2015 en Rosados; Bobos Leira Casa A Borracha 2014 en Viños Tintos de 2014 e 2015 e Tantum Ergo PN Rosé 2014 en Espumosos.

Os premios entregaranse o próximo mes de abril no curso dunha comida de gala que se celebrará en Moriles (Córdoba) e ao que teñen anunciada a súa asistencia tanto as autoridades da Comunidade Autónoma andaluza como as xuntas directivas da FIJEV e da AEPEV.


PREMIOS AEPEV 2016






No hay comentarios:

Publicar un comentario

NON SE PUBLICARÁN COMENTARIOS ANÓNIMOS. SI O COMENTARISTA QUERE PERMANECER NO ANONIMATO, NON SE PUBLICARÁ O NOME.