Xornalismo é, escribir, publicar e transmitir o que non queren que se publique, escríbase e transmítase, o outro son "plumillas e relacións públicas da censura e a corrupción con premeditación e engano aos seus lectores".
CORES DO SALNÉS É UN BLO
G. Sobre todo crítico.

13 de noviembre de 2016

O XUVEN VOLVE A PERDER

A escuadra castelá elévase ata a sexta vitoria da tempada despois de asinar un impecable encontro e converterse no primeiro conxunto en gañar en O Pombal.

Minutos tanteo (ata o ecuador do primeiro acto) rotos por un parcial 0-8 visitante comandado por Connor Beranek. Os de David Mangas establecíanse nos dous díxitos de renda freando o ataque visitante e conseguindo unha máxima renda de 13 tantos recentemente comezado o segundo período (13-26). Xuven Cambados non atopaba a fluidez habitual das súas anteriores comparecencias en O Pombal e vía como o seu rival íase por 15 da man de Hall. Un triplo de Osborne deixaba en 12 a diferenza ao descanso (26-38).

Tocaba a arrebato nas filas locais, pero os galegos soamente conseguían situarse a 9 puntos (33-42). Os abulenses freábanlles en defensa e cun novamente acertado Beranek os visitantes volvían escaparse (35-48). E a base de triplos deixaban o partido practicamente sentenciando con todo o último período por xogarse (43-62). Dez minutos nos que Carrefour "El Bulevar" de Ávila chegou a vencer por 26 puntos de diferenza.

A clave: Connor Beranek volveu erixirse co gran xogador que é: 20 puntos, 11 rebotes e 28 de valoración para o estadounidense.