Xornalismo é, escribir, publicar e transmitir o que non queren que se publique, escríbase e transmítase, o outro son "plumillas e relacións públicas da censura e a corrupción con premeditación e engano aos seus lectores".
CORES DO SALNÉS É UN BLO
G. Sobre todo crítico.

11 de julio de 2016

PRESENTADA A FESTA DA VIEIRA









Fátima Abal, a concelleira do Mar, María José Cacabelos, e o concelleiro e portavoz Xurxo Charlín oficiaron o acto promocional das XV Xornadas de Exaltación da Vieira de Cambados, que se celebrarán do 15 ao 17 de xullo, un encontro gastronómico-turístico dos máis relevantes de Galicia. Entre as novidades desta edición, o Concello adquiriu preto de 500 vieiras a Porto de Cambados que fornecerá a máis dunha trintena de establecementos da hostalería local, quen as ofertará gratuitamente (durante esta semana e previamente ás Xornadas de Exaltación) a través de diferentes elaboracións culinarias, ben en forma de prato ou tapa.

Á súa vez, Mar Ambroa, xerente de Porto de Cambados, anticipou que nesta edición será o coñecido cociñeiro lalinense Diego López o encargado de elaborar os pratos que se servirán na ampla carpa habilitada para estas xornadas, menú que estará conformado por vieiras e chile cítrico, Vieira con bechamel e pan de millo e un falso Risotto de polbo con vieira, produtos todos (vieira e polbo) con orixe de Porto de Cambados. Á súa vez, o venres 15, o cociñeiro Kike Piñeiro realizará un showcooking con produtos exclusivamente da lonxa de Cambados, en tanto que o sábado 16, Pepe Solla impartirá un taller de cociña a partir da vieira cambadesa con algún outro produto desta ría. Ademais, os visitantes poderán participar unha ruta do marisqueo local da man de Guimatur.








No hay comentarios:

Publicar un comentario

NON SE PUBLICARÁN COMENTARIOS ANÓNIMOS. SI O COMENTARISTA QUERE PERMANECER NO ANONIMATO, NON SE PUBLICARÁ O NOME.