Xornalismo é, escribir, publicar e transmitir o que non queren que se publique, escríbase e transmítase, o outro son "plumillas e relacións públicas da censura e a corrupción con premeditación e engano aos seus lectores".

28 de febrero de 2015

O XUVEN CONSIGUE OUTRA VICTORIA DE MÉRITO

O Xuven faise forte na casa e o Amics Castelló segue perdendo fora.
Amics del Basquet visitou esta tarde" o polideportivo O Pombal onde se enfrontou ao Xuven Cambados, na que foi unha nova xornada da liga Adecco Plata 2014/2015.

O partido entre o Xuven Cambados e o Amics del Basquet foi moi igualado nos catro cuartos (o resultado de cada cuarto e no resultado final do partido un cuarto empatado e os outros tres para o Xuven) pero finalmente foi o conxunto local quen conseguiu gañar o partido, por un resultado final de 71 a 67.

Sorpresa do Xuven Cambados na súa cancha ante Amics Castelló. O conxunto galego derrotou o campión da Copa Adecco Plata nun partido no que os locais demostraron saber xogar os minutos finais e levarse a vitoria. A igualdade foi a protagonista no primeiro período (19-19) e no segundo acto os locais marcharon liderando ao descanso por un só punto (33-32). Unha igualdade que estivo presente tamén na segunda metade, pero que os galegos souberon romper ao seu favor grazas á superioridade reboteadora (39 capturas por 23 dos de Toni Ten), un 50% de acerto en tiros de campo e especialmente un triplo de Callaghan a 33 segundos do final que lles deu a vitoria. Un triunfo que impulsa ao conxunto galego na clasificación e o mantén en posicións de Playoff.