Xornalismo é, escribir, publicar e transmitir o que non queren que se publique, escríbase e transmítase, o outro son "plumillas e relacións públicas da censura e a corrupción con premeditación e engano aos seus lectores".
CORES DO SALNÉS É UN BLO
G. Sobre todo crítico.

12 de febrero de 2014

HOXE DECÍDESE O ÚLTIMO FINALISTA A COCIÑEIRO DO ANO












Iñaki Bretal, cociñeiro do restaurante Eirado da Leña de Pontevedra é un dos oito profesionais que compiten hoxe  mércores 12 de febreiro pola única praza que aínda queda dispoñible na gran final do prestixioso concurso Cocinero del Año. Verase as caras con outros tres cociñeiros guipuscoanos, dous pontevedreses, un alavés e un pamplonés nun evento que se celebra en Santiago de Compostela.
O escenario de este duelo gastronómico será o Centro Superior de Hostelería de Galicia. Cada un deles deberá demostrar a súa calidade e a súa maestría culinaria, presentando un menú que debe de estar perfectamente escandallado e o seu valor non debe superar en ningún caso os 16 euros. Entrante, prato principal e sobremesa formarán a combinación dos oito menús que resultaron merecedores de competir nesta semifinal.

Lorena Moldes

Oito magníficos menús de cociñeiros que demostraron a súa creatividade, o seu talento e o seu profesionalidade nos fogóns. Ademais de Iñaki Bretal, os outros dous pontevedreses son Iván Méndez, do Restaurante Balneario de Mondariz; e Lorena Moldes, do restaurante A Tapería (O Grove). Xunto a eles competirán Alberto Molinero, do Restaurante Lola (Berantevilla, Álava); Asier Alcalde, do restaurante Laia (Hondarribia); Félix Manso, do Restaurante Gaztelumendi (Antxon, Irún); Iñaki Andradas, do Restaurante 7 del 7 (Pamplona); e Gael Dobarro, do Restaurante Ulia (San Sebastián).
Só un deles poderá estar na final deste concurso, que se celebrará o 3 de abril no marco da feira Alimentaria Barcelona.
O concurso Cocinero del Año é un prestixioso evento a nivel nacional dirixido a chefs profesionais maiores de 23 anos, e avalado polo chef tres estrelas Michelin, Martín Berasategui. Esta edición divídese en cinco semifinais ás que se presentan miles de chefs de toda a xeografía española. Nesta quinta e última semifinal están incluídas as comunidades de Galicia, Asturias, Cantabria, Navarra, País Vasco e La Rioja.



OUTRAS ACTIVIDADES
Ademais do concurso propiamente dito, todas e cada unha das semifinais contan cun amplo programa de actividades paralelas abertas a todos os profesionais da zona. Para esta semifinal, entre outros eventos, haberá relatorios e showcookings de estrelas Michelín e grandes chefs como Jordi Cruz (coñecido por ser xurado do programa Masterchef), Beatriz Sotelo, Javier Olleros (do Restaurante Culler de Pau) ou Ignacio Rojo. En negrita membros do Grupo Nove

Ademais, haberá diferentes degustacións de produtos dos patrocinadores do concurso.
A entrega de premios levarase a cabo tamén no Centro Superior de Hostelería de Galicia) ás 19:00 horas.





No hay comentarios:

Publicar un comentario

NON SE PUBLICARÁN COMENTARIOS ANÓNIMOS. SI O COMENTARISTA QUERE PERMANECER NO ANONIMATO, NON SE PUBLICARÁ O NOME.