
O oleólogo de Aceites Abril, Rubén Gutiérrez, centrou a súa exposición en trasladar ao público os diferentes matices de cada un dos aceites, así como o sabor característico dos distintos monovarietales. Pola súa banda, o chef Miguel Mosteiro utilizou os aceites da cata para resaltar os pratos que elaborou durante o seu showcooking con diversas conservas de peixe e marisco. O menú incluíu unha Empanada de sardinilla con algas, unha Tosta de atún con guacamole e tomatitos, Allo branco con berberechos e huevas de salmón, Empanada aberta de zamburiñas con brotes tenros, e Mexillón en escabeche con wakame e emulsión de verduritas escabechadas. Con iso, os conserveiros puideron comprobar como a través dos aceites pódese potenciar o sabor de distintas elaboracións. Respecto diso, Abril, como gran coñecedor e experto do mundo do aceite, convidou a través da súa directora de Marketing “a impulsar desde os departamentos de calidade das empresas conserveiras novos coupages de aceite de oliva extra que lles permitan obter un valor engadido e diferenciador nos seus produtos finais”.
No hay comentarios:
Publicar un comentario
NON SE PUBLICARÁN COMENTARIOS ANÓNIMOS. SI O COMENTARISTA QUERE PERMANECER NO ANONIMATO, NON SE PUBLICARÁ O NOME.