Xornalismo é, escribir, publicar e transmitir o que non queren que se publique, escríbase e transmítase, o outro son "plumillas e relacións públicas da censura e a corrupción con premeditación e engano aos seus lectores".
CORES DO SALNÉS É UN BLO
G. Sobre todo crítico.

8 de mayo de 2017

O XUVEN REMATA A MELLOR TEMPADA DA SUA HISTORIA

Intensidade máxima na primeira parte, con ambos os equipos mostrando en cada cuarto os seus mellores armas. No primeiros dez minutos, Xuven Cambados mandaba grazas a un grandísimo acerto no tiro exterior. Os xogadores de Olivas Fragata Morón trataban de pechar a zona interior porque os galegos contaban de novo con Charles Nkaloulou e iso posibilitaba que os «baixiños» quedasen libres de marca para anotar a pracer. Non se atopaba cómodo o Morón nestes primeiros minutos, desbordado por un Cambados que llo xogaba todo a cara ou cruz. Aínda así, a entrada de Tyler Gaffaney deu aire a Olivas Fragata Morón (esta frase poderá ser usada toda a crónica; imperial o americano) e o equipo empezou a achegarse no marcador. Unha canastra de Pedro Romeu deixaba o electrónico en 15-19.

Sería a última canastra que metería Xuven en moito tempo. Comezou o segundo cuarto cunha das defensas máis espectaculares que se lembran no Pavillón Alameda. Unha defensa que reduciu ao mellor ataque da liga a cero puntos. Saíu Morón inspiradísimo cun parcial de 14-0, pisando forte con senllos triplos de Alejandro Rodríguez e Tyler Gaffaney, que noqueaban aos galegos. A concentración máxima dos xogadores locais cortocircuitó as ideas do rival, que se estrelaba unha e outra vez ante un muro. Tiveron que pasar seis minutos para que Shota Gelazonia rompese esa mala serie do seu equipo, que tampouco puido anotar máis aló de dous puntos en tiros libres e un triplazo de Charles Nkaloulou que deixaba o marcador cun +10 para Morón no descanso. 36-26.

Sufriu moito o Xuven Cambados Cidade Europea do Viño´17o primeiro partido en Morón sen este xogador, que ao cabo deste partido sería o MVP grazas a uns números sensacionais (19 puntos, 8 rebotes e 30 de valoración). Grazas á súa actuación e ao acerto no tiro exterior, unha vez máis, dos xogadores de creación, Cambados empezou a remontar a gran desvantaxe que acumularan no segundo cuarto. Chapela e Quintela contrarrestaban cos seus triplos ao de Alo Marín e Cambados achegábase (43-38 a falta de 5 minutos). Pero o lume de Tyler empezábase a notar e entre el e Chagoyen empezaron a afastar de novo a Morón no marcador. E seguiría indo cara adiante se non fose por varias fochancas no camiño que se traducían en tiros libres para Cambados. Aceitunas Fragata Morón vía reducida a súa vantaxe a 3 puntos tras un novo tiro libre de Chapela (impresionante a efectividade deste xogador, un dos grandes nomes de Xuven) a falta de 30 segundos... ata que apareceu Tyler outra vez. Un triplo seu deixaba o marcador en 56-50 para os dez minutos finais.

Dez minutos de infarto. Dez minutos de emoción. Tyler volvía estar on fire e metía un triplo para empezar o cuarto, daquela Cheda metía un triplo e este era contestado por Javi Marín. Unha tolemia que se trasladaba do campo á bancada e da bancada ao campo. Pero nese descontrol, Cambados atopou unha mina e grazas a Nkaloulou e os tiros libres lograban empatar o partido por primeira vez en moitos minutos (0-8 de parcial para iso). A tensión se mascaba no ambiente, pero Málaga veu ao rescate de Morón: triplazos de José Alberto Jiménez e de Rubén Gutiérrez (grandísimo encontro do base) para que a bancada respirase. Pero foi por pouco tempo. Outro novo arreón dos tiros libres serviu para que Xuven Cambados empatase de novo. 70 iguais a falta de 1:34 segundos. Podía pasar calquera cousa, e a cousa é que Tyler estaba tocado por unha varita máxica. O seu triplo matou definitivamente a Cambados, a pesar de que logo fallase dous tiros libres. Porque Alo Marín colleu o rebote do segundo fallo e, tras a falta forzada polos galegos, o ala non fallou para poñer o 75-70 definitivo no marcador.