Xornalismo é, escribir, publicar e transmitir o que non queren que se publique, escríbase e transmítase, o outro son "plumillas e relacións públicas da censura e a corrupción con premeditación e engano aos seus lectores".
CORES DO SALNÉS É UN BLO
G. Sobre todo crítico.

27 de marzo de 2014

MASTERCHEF NAS RIAS BAIXAS




Si onte nos enterábamos da gravación dun programa de cociña en Cambados de Fox Internacional para Canal Viajar, hoxe toca o programa Masterchef de TVE, que recorre as Rias Baixas para gravar unha entrega da sua esgunda tempada. 
Shine Iberia, a produtora do programa, para esta nova edición, ademais do impresionante estudio e os tres xuíces implacables, os concursantes enfróntanse a novos retos e espectaculares exteriores, onde terán que cociñar en condicións adversas e servir aos padais máis esixentes. Aquí é onde encaixan as Rías Baixas.
O mexillón centrou o reto culinario dos cociñeiros que participan neste talent show. Para iso os concursantes tiveron que embarcar no barco Chapelo Segundo, de Alexandre Aguín, que ademais de concelleiro do Grove é bateeiro, e recoller este molusco en orixe, directamente das cordas. O percorrido pola vila meca incluíu unha visita ao Museo da Pesca e a Salgadura para gravar imaxes para o programa.

Obtida a materia prima tocou cociñar os mexillóns, para o que acudiron a Poio ata o restaurante de Pepe Vieira. Encargouse de supervisar o reto o estrela Michelín, Xosé Torres Cannas, que xa gañou algún premio polo seu elaborado "mexillón en escabeche de mandarina e nitro compota xeada de mazá".


No hay comentarios:

Publicar un comentario

NON SE PUBLICARÁN COMENTARIOS ANÓNIMOS. SI O COMENTARISTA QUERE PERMANECER NO ANONIMATO, NON SE PUBLICARÁ O NOME.