Xurxo Alba de "Albamar" |
Outórgaos desde hai cinco anos o Instituto Galego do Viño.
As seis categorías do certame recoñecen o traballo dos mellores profesionais dos nosos caldos. Gañar un Mágnum supón proxección para os profesionais e presenza nas cartas para os viños gañadores.
Seis botellas Mágnum, as de litro e medio de viño, para seis premios. A Cidade da Cultara foi o lugar elixido para celebrar a gala da V edición deste certame que destaca non só os caldos senón tamén os profesionais das adegas e dos restaurantes.
O mellor viño galego é, segundo un xurado pragado das "súas excelencias" dos viño galegos e españois, As Caborcas, de Telmo Rodríguez. O Mellor viño revelación O Esteiro, un viño tinto do que só se produciron 800 botellas e que se fixo nas bodegas Albamar, no lugar do Adro, en Cambados.
A mellor adega é segundo os premios Mágnum "Algueira" e a mellor sommmelier, é Esther Daporta, copropietaria xunto co seu irmán do restaurante Yayo Daporta de Cambados.
Esther Daporta |
Mariano Fisac, recibeu o PremioMágnum á Mellor Labor de Difusión do Viño e o PremioMágnum honorífico #Viñolvidable para Miguelanxo Besada
Foi unha festa do viño, dos viños comprometidos e vinculados á nosa cultura.
No hay comentarios:
Publicar un comentario
NON SE PUBLICARÁN COMENTARIOS ANÓNIMOS. SI O COMENTARISTA QUERE PERMANECER NO ANONIMATO, NON SE PUBLICARÁ O NOME.