TELÉFONOS DE INTERESE
▼
7 de noviembre de 2017
CAMBADOS ACOLLE POR PRIMEIRA VEZ UNHA DESTILACIÓN EN VIVO DE AUGARDENTE
A emblemática Praza de Fefiñáns de Cambados acolleu esta tarde unha destilación en vivo. Esta actividade, encadrada dentro das V Xornadas de Degustación e Maridaxe dás Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia, ofreceuse por primeira vez.
"Esta foi unha das principais novidades deste ano. Coa destilación en vivo queremos dar a coñecer ao público o proceso polo que ten que pasar o bagazo de uva para converterse, despois de pasar os pertinentes controles, nun dos destilados amparados polas Indicacións Xeográficas dos Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia", explicou o presidente do Consello Regulador, José Antonio Feijóo.
Profesionais da destilería Gil Armada e a enóloga Sonia Otero ofreceron ás visitantes explicacións sobre o proceso de elaboración dos Augardentes Tradicionais de Galicia. Dentro do mesmo, distinguiron as diferentes partes do destilado: cabezas, corazóns e colas. As únicas aptas para a elaboración posterior de augardentes e licores son as segundas, mentres que os dous restantes non son aptas para consumo.
Aproveitando a actividade na Praza de Fefiñáns, tamén se fixo a entrega de premios da II Ruta de Pinchos de Outono de Cambados, que se combinou cunha exposición das tapas gañadoras do certame. O presidente do Consello Regulador e representantes de Cambados Zona Centro foron os encargados de facer entrega dos galardóns.
Os establecementos hostaleiros elixidos polos xurados profesional e popular levaron placas e diplomas conmemorativos, respectivamente. Ademais, tamén se entregaron os premios do sorteo entre os clientes que depositaron as súas votacións nas urnas. En total, entregáronse 3 cestas de produtos do Consello Regulador Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia; 10 bonos para ceas por valor de 30 euros en cada un dos locais participantes; un bono de 100 € para gastar en Cambados Zona Centro.
Showcooking e coctelería
Pola súa banda, a mañá estivo protagonizada polo Taller de Cociña e Coctelería con Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia. O Salón José Pena de Cambados acolleu esta actividade presentada polo presidente do Consello Regulador e que contou coa presenza da directora da Axencia de Turismo de Galicia, Nava Castro, e da concelleira de Turismo de Cambados, Milagres Martínez.
José Antonio Feijóo destacou na súa intervención todos os controis que deben superar os destilados para contar coa contraetiqueta dalgunha das Indicacións Xeográficas dos Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia. Pola súa banda, Nava Castro valorou o desenvolvemento de iniciativas como estas Xornadas de Degustación e Maridaxe, xa que "poñen en valor a calidade dous nosos produtos".
O showcooking contou coas elaboracións do chef do Casino A Toja, Mark Wernink, e do cociñeiro do Hotel Eurostars A Toja, Fran Castro. Devanditos pratos foron harmonizados cos cócteles elaborados polo barman do Casino A Toja, Angel Camiña.
As dúas primeiras receitas foron un Consomé de mar con Bagazo de Galicia, bivalvos e algas, e un Guiso de choco de Cambados en tinta, codium e aire de Augardente de Herbas de Galicia. Ambos foron combinados co cóctel denominado Punch de Bagazo de Galicia.
A continuación, os preto de 100 participantes puideron degustar unha Carrillera de porco branco, con Bagazo de Galicia envellecido e cogomelos. A proposta de Anxo Camiña para este prato foi un combinado inspirado na cultura Tiki, chamado O Envellecido acomodo, no que tamén se utilizou augardente envellecido.
Como sobremesa, degustouse un Cremoso de castaña, Licor Café de Galicia e galleta especiada con Mel de Galicia. Unha proposta que combinou á perfección co cóctel Herbas de sobremesa, elaborado con Licor de Herbas de Galicia.
Túnel de Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia
Os asistentes tamén visitaron o Túnel dos Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia habilitado no Salón José Pena. Nel mostráronse ao redor de 100 referencias que se atopan no mercado actualmente. Devanditos destilados, están amparados por algunha das catro Indicacións Xeográficas do Consello Regulador: Bagazo de Galicia (nas súas variedades branca e envellecida), Augardente de Herbas de Galicia, Licor de Herbas de Galicia e Licor Café de Galicia.
No hay comentarios:
Publicar un comentario
NON SE PUBLICARÁN COMENTARIOS ANÓNIMOS. SI O COMENTARISTA QUERE PERMANECER NO ANONIMATO, NON SE PUBLICARÁ O NOME.