Xornalismo é, escribir, publicar e transmitir o que non queren que se publique, escríbase e transmítase, o outro son "plumillas e relacións públicas da censura e a corrupción con premeditación e engano aos seus lectores".
CORES DO SALNÉS É UN BLO
G. Sobre todo crítico.

20 de noviembre de 2016

DERROTA DO XUVEN

Unha das sorpresas do sábado tivo como protagonista a un Seguros Soliss Alcázar, capaz de xogar de ti a ti a un Xuven Cambados que alcanza a súa terceira derrota consecutiva. Os dous equipos non tiveron problemas para aceptar un partido rápido, con posesións curtas e amplificando máis as virtudes ofensivas que as ofensivas. Cuartos de máis de 20 puntos anotados en ambos os equipos deixaron un choque atractivo para os afeccionados ao Díaz Miguel.

Os locais colocáronse 15-10 tras un triplo de Villarejo, contrarrestado polo ataque galego que deron a volta ao marcador ao comezo do segundo cuarto (21-24). Igualdade e intercambios de canastras sen permitir vantaxes maiores dos 6-7 puntos de diferenza abocaron o choque a un final igualado. Ao último cuarto entrouse cun 70-67 grazas a un triplo de Ignacio Díaz ao final do terceiro. Unha canastra que serviu para que os manchegos tomaron o mando do marcador e non o abandoran ata o final. Laguerre tomou o mando das operacións nos últimos ataques para certificar unha vitoria que coloca aos de David Valera en sexta posición, igualados aos galegos.

A clave: A calidade dun Nick Laguerre que terminou con 23 puntos, 5 asistencias e 32 de valoración.