Xornalismo é, escribir, publicar e transmitir o que non queren que se publique, escríbase e transmítase, o outro son "plumillas e relacións públicas da censura e a corrupción con premeditación e engano aos seus lectores".
CORES DO SALNÉS É UN BLO
G. Sobre todo crítico.

16 de octubre de 2016

GRAN VICTORIA DO XUVEN QUE SE PON LÍDER EN SOLITARIO.

O conxunto alacantino caeu por primeira vez na tempada por 68-82 debido a un desastroso terceiro cuarto, no que os galegos foron superiores. Os alacantinos non souberon maniatar aos dous exteriores do equipo pontevedrés, Erik Quintela e Adrián Chapela, á vez que o técnico local, Miguel Ángel Zapata, andivo lento á hora de frear o acerto do seu rival e non deter o partido cando as distancias aumentaban no electrónico. Ademais, o ataque dos da casa estivo moi espeso e falto dun referente nos segundos 20 minutos.

A pesar de que o salto inicial gañouno o conxunto amarelo foi o cinco local quen arrincou máis forte en ataque cunha canastra de Marzo e outra de Nicolic. Pola súa banda, o quinteto visitante empezou frío cun 0-4 desde o 6,75 que posteriormente paliaría o seu xogo interior. Houbo varios minutos onde a alternancia no marcador erixiuse en protagonista. Aínda así, os alacantinos, comandados por un bo Carles Marzo, chegaron a ter cinco puntos de renda (15-10, m.8). Esa diferenza reduciuse a tan só dous puntos ao acabar o cuarto debido ao bo facer de Rubio e Nkaloulou (17-15).

O escenario do partido deixaba entrever o difícil que ía ser o partido. O cadro galego, moi serio en defensa e con ideas claras cara ao aro, demostrou que non foi de vacacións a Alacante. Con 22-22 no electrónico, o colexiado Sánchez Ardid sinalou unha antideportiva a Guillermo Rejón na saída dun bloqueo, dubidosa, que lle deu a oportunidade ao cadro amarelo de coller a iniciativa do match. Ancorouse o Lucentum nos 26 puntos durante catro minutos por mor dun ataque denso, que se topaba cun bo traballo defensivo dos de Cambados, quen á súa vez, aproveitaron o desconcerto local para seguir arriba no luminoso (29-31, m.9) boa parte polos seus 12 rebotes ofensivos (tan só tres dos lucentinos) en toda a primeira parte. Non tivo un final alentador o bloque de Zapata, que acabou cinco abaixo ao descanso (29-34).

O equipo de Alacante saltou ao parqué totalmente desconectado tras o entreacto. Os dous exteriores do Xuven, Quintela e Chapela, desmontaron calquera indicio de reacción dos locais. Marzo e Martín víronse desbordados por estes dous xogadores, que romperon a igualdade cun parcial de 2-12 en catro minutos (m.24). Custoulle a Zapata parar o partido cun tempo morto e fíxoo con 31-46 no marcador. Non parecía poñer unha marcha máis a formación alacantina para poder remontar os 15 puntos de desvantaxe, máis ben todo o contrario porque os galegos seguiron percutiendo o aro do Pedro Ferrándiz cunha abraiante facilidade desde a liña de tres puntos (en especial Quintela, Chapela e Baiget, entre os tres anotaron 18 dos 25 puntos que anotou o seu equipo no terceiro acto-) ante unha feble defensa local (43-59, m.30).

A apatía consumiu ao cadro lucentino no período definitivo, no que o Xuven seguiu campando ás súas anchas polo partido, tanto en defensa, onde non baixaron o pistón en ningún momento, como en ataque, onde tiveron ao seu faro anotador, Erik Quintela (48-69 m. 34 tras triplo do galego). Namentres, o adestrador dos alacantinos optou por probar unha zona 3-2 cando o partido xa estaba resolto para tentar frear o acerto visitante, pero nin por esas. As diferenzas seguiron in crescendo e a vitoria viaxou para Galicia.

Ficha técnica

Fundación Lucentum (17+12+15+24): Balogun (7), Ferguson (16), Marzo (18), Méndez (4) e Nikolic (6) -cinco inicial- Martín (1), Solsona (2), Aramburu (4) e Rejón (10).

Xuven Cambados (15+19+25+23): Hendrey (6), Chapela (17), Rubio (8), Gelazonia (2) e Osborne (4) -cinco inicial- Baiget (7), Oladele (2), Romeu (2), Nkaloulou (13) e Quintela (21).

Árbitros: Alberto Sánchez Ardid e Eduardo José Escartí Castañeda. Sen eliminados.

Incidencias: Partido disputado no pavillón Pedro Ferrándiz ante 600 espectadores.